В Дания основаха партия ръководена от изкуствен интелект

0
91

В Дания е създадена нова политическа партия носеща името „Синтетичната партия“, чиято политика е изцяло ръководена от изкуствения интелект.

Партията възнамерява да участва в предстоящите избори през 2023г. За целта са им нужни 20 182 подписа, но засега разполагат с пренебрежимо малко подписи.

Партията беше стартирана от арт колектива Computer Lars през май тази година с цел да достигне до около 15 процента от датчаните, които не са упражнили правото си на глас на предишните избори през 2019 г.

Те смятат, че датчаните не са гласували, защото не харесват никоя традиционна партия, и че програмата предлагана от изкуствения интелект е истински хит.

Синтетичната партия има програма, която според нея представя политическите виждания на обикновения човек. Сред предложенията е въвеждането на универсална основна заплата от 100 000 крони, което е повече от сегашната средна заплата в Дания. Те също така предлагат да се даде възможност на хората и алгоритмите да взаимодействат по-пряко, отколкото сега.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page