Connect with us

Анкета

84.56% от варненците смятат, че Бербатов е трябвало да стане президент на БФС

Публикувано преди

на

Само преди броени дни, на 15 март, Георги Иванов – Гонзо спечели битката за президент на БФС срещу Димитър Бербатов. Гонзо грабна 235 от гласовете, докато Бербатов събра 181 – с 54 гласа по-малко. Това е втора загуба за голмайстора на Манчестър Юнайтед – през 2021 г. той се изправя срещу Боби Михайлов за престижната позиция и събира с 11 гласа по-малко от него.

Ние попитахме: Кой според вас трябваше да стане президент на БФС – Бербатов или Гонзо? Публичното мнение е в остър разрез с това на БФС. Резултатите от нашата анкета са категорични – 84.56% от всички 1278 души са отговорили „Димитър Бербатов“, 14.48% от анкетираните са гласували за Гонзо, а 0.96% за други. Сред коментиращите имаше мнения: „Гонзо не е лош, но тази длъжност не е за него!“, както и: „Бербатов. Заслужава.“

Бербатов е един от най-обичаните съвременни футболисти в България – в рамките на около 10 години той печели второ място за родното отличие „Футболист на годината“ неколкократно. Както преди 3 години, така и сега, Димитър Бербатов беше влязъл в битката за президентското място на БФС с ясни цели, като първата и най-важна бе отделянето на професионалния футбол от БФС. Той иска да се бори и за цялостна промяна на шампионата, фокусиране върху изграждане на повече и по-добри футболисти в България, започвайки с реформи в детско-юношеския футбол. Бербатов е защитник на подобряването на инфраструктурата, сътрудничество с държавата, както и борбата с дискриминацията и расизма.

През февруари Димитър Бербатов прави обиколка на страната, като започва от Видин, Монтана, Враца и продължава със Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново. На тези срещи Бербатов обсъжда не само наболелите проблеми на българския футбол, но и идеи какви точно ключови промени трябва да се случат, за да може да има по-добро развитие на българския футбол.

От своя страна целите на Георги Иванов бяха представени по-общо – да дигитализира футбола и да обучи нови треньори. Гонзо наблегна и на важността на изграждане на нова и по-добра инфраструктура. Иванов е печелил приза „Футболист на годината“ през 2000 и 2001 г. и е бил треньор на „Локомотив“ Пловдив, „Левски“ и „Черно море“.

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page