Connect with us

Политика

Крум Зарков: Застрашен е целият изборен процес

Публикувано преди

на

Гласуваното в правната комисия застрашава цялостния изборен процес – както с провеждането и организацията, така и с отчитането на резултата. Това предупреди служебният министър на правосъдието Крум Зарков в студиото на Нова телевизия.

Едни правила трябва да бъдат прилагани известно време, а не да ги сменяме непрекъснато, именно това руши доверието на избирателя и води до ниска избирателна активност. Крум Зарков е категоричен, че никакви временни комисии не са нужни, не е нужен дори и дебат по темата, тъй като този дебат е воден цели осем години – от 2014 година. Това, което трябва да се направи, е да се даде време на хората да свикнат, според Зарков.

На неверието от страна на ГЕРБ на „флашката“, Крум Зарков посочи, че ако това се манипулира, то щеше ли точно ГЕРБ да спечелят изборите. А на тезата за даването на избор на гражданите, Крум Зарков попита защо не дадат право на избор на гражданите да носят собствен лист А4 за декларациите или например и боб, за да гласуват с него.

„Точно след избори, които не предизвикаха никакъв, подчертавам, никакъв проблем, това да се изкарва като първа точка в дневния ред, е антирационално„, посочи Зарков, според когото партиите, които са направили това, са допуснали сериозна политическа грешка. В случая обаче той не спомена името на вносителя на законопроекта – БСП – партията, на която е член, а и в предишните парламенти и депутат. По-късно в разговора обаче обясни, че БСП се поставя в ситуация „ГЕРБ и ДПС да се упражняват върху нейното предложение, което е жалко“.

За ситуацията от 47-то Народно събрание, когато благодарение на неговия глас предложението за връщане на хартиените бюлетини не стана част от дневния ред, Крум Зарков обясни, че не той е нарушил партийната дисциплина, а ръководството на БСП си е обърнало позицията на 180 градуса. И в момента БСП си мисли, че ще си вдигне броя на избирателите и резултата, но Зарков е скептичен, дори и защото това, което се случва – ГЕРБ и ДПС да правят собствените си политики на чужд гръб – си има последствия и резултат. Като пример Крум Зарков даде петото място на БСП на последните избори.

news.bg

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев (ВИДЕО)

Published

on


Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев и няма да коментирам, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Отговорността за министрите и работата е на Министерски съвет.

Отново напомням колко много партийни кадри на БСП бяха назначавани в служебните кабинети на Радев. Цели партии се създаваха след това.

Днес в пленарна зала се гледа предложението на ГЕРБ за увеличение на заплатите на военните. Кадрите в армията не трябва да изтичат, трябва да бъдат добре възнаградени.

Преди 3 години покривахме всички критерии за Еврозоната и можеше да сме там заедно с Хърватия. Причината да не сме се корени отпреди 3 години, сега чуваме само негативни вести, но всички ние си го заслужихме.

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика (ВИДЕО)

Published

on

През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика чрез Мария Габриел и чрез мен като председател на външната комисия, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Искаме тази линия и доктрината, за която сме се борили, да продължи.

Още от първия ден на това служебно правителство ясно заявих, че не съм съгласен с външния министър и с много от назначенията, но така е преценил Главчев. Половината министри в този кабинет са от ПП/ДБ.

Политическата отговорност за това правителство се носи от парламента. Призовавам колегите от ПП/ДБ и ДПС, с които заедно гласувахме промените в Конституцията, да бъдем на висотата на сътвореното.

Продължи с четенето

България

Кирил Петков: Бих подкрепил вотът на недоверие, но той не е конституционно обоснован (ВИДЕО)

Published

on

Ето какво каза Кирил Петков по повод вотът на недоверия към служебното правителство и по актуални политически теми от страната:

 

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page