Connect with us

Новини

ДАНС даде Лукойл на прокуратурата по сигнала на БОЕЦ за данъчни и финансови престъпления! (документи)

Публикувано преди

на

На 14.09.2022г. БОЕЦ отидохме в ДНАС за среща с Пламен Тончев – председател на Агенцията.

Повода бе липсата на информация по сигналите на БОЕЦ срещу ЛУКОЙЛ, като междувременно във вторник внесохме нов сигнал в ДАНС за действия представляващи заплаха за националната сигурност извършени от президентът Румен Радев, Димитър Стоянов (министър на отбраната), Росен Христов (министър на енергетиката) и Деница Златева – директор на БУЛГАРГАЗ. БОЕЦ предоставихме данни и информация за техните изказвания, че Русия ще осъди България по арбитражно дело за едностранно спрените от ГАЗПРОМ доставки на газ, както и техните действия в сектор енергетика за умишлено обвързване на страната с ГАЗПРОМ в нарушение на Европейските санкции срещу Москва и умишлен саботаж на диверсификацията на газовите доставки в интерес на Русия.

Радев се среща с ръководството на ЛУКОЙЛ

Пламен Тончев се скри демонстрирайки слабост, което не го очаквахме и пред срадата на Агенцията съобщихме, че по информация (неофициална) на БОЕЦ, ДАНС са извършили проверка (по наш сигнал от май 2022г. срещу ЛУКОЙЛ)  която е приключила с доклад, който е предаден на Прокуратурата (ВКП, разбирайте лично на Гешев), което означава, че са потвърдили нашите данни и съмнения за извършени тежки финансови и данъчни престъпления и заплаха за националната сигурност.

 

Днес (20.09.2022г.) ДАНС ни изпрати официално писмо, в което ни благодарят за активната гражданска позиция и предоставената информация и ни уведомяват, че изготвеният по сигнала на БОЕЦ доклад по проверката срещу ЛУКОЙЛ е предаден на прокуратурата. Има само една хипотеза при която ДАНС сезират прокуратурата – когато са потвърдили данни за извършени престъпления. 

Това е много важно защото ДАНС са на пряко подчинение на Румен Радев и този доклад му е предоставен и на него. Дни по-късно обаче Радев кани ръководството на ЛУКОЙЛ на среща в президентството и им благодари. За какво, за ограбените и одрани милиарди от гърба на българските граждани? Във всяка нормална държава това би предизвикало огромен скандал. Представете си, че френският президент се срещне по неговата покана с ръководството на руска компания, която е поставена в санкционният списък на Европа и за която френските служби са му докладвали, че има данни за извършени престъпления и заплаха за националната сигурност. Според нас веднага след срещата Макрон би бил отведен от съответните органи в следственият арест за много дълъг престой.

Поставяме и въпроса за недосегаемостта и безконтролността на президента, която е съизмерима с тази на главният прокурор Иван Гешев. Радев, на чието пряко подчинение е ДАНС трябва да бъде разследван от ДАНС. Така, както всеки сигнал срещу Гешев в прокуратурата трябва да бъде разследван от Гешев, така и всеки сигнал срещу Радев до ДАНС трябва да бъде разследван от Радев. Радев и Гешев се превърнаха в институционални близнаци с еднакви функции, задачи и задкулисни господари. В момента Радев се обедини с ГЕРБ и ДПС под натиска на руската пета колона и заедно обслужват интересите на мафията и Кремъл.

Какво ще направи сега Радев? Какво ще направи премиера Гълъб Донев? Какво ще направи Гешев? Ще се извинят на ЛУКОЙЛ ли, че са били разследвани и разобличени? Или ще ни кажат, че ЛУКОЙЛ ще осъди България на арбитраж? 

Срещата на Румен Радев с ръководството на Лукойл след доклада на ДАНС повдига още редица въпроси:

Редно и законосъобразно ли е българският президент да се среща с ръководството на компания, за която ДАНС са изготвили доклад с данни за данъчни и финансови престъпления в размер застрашаващ националната сигурност на страната?

Предал ли е Радев информация на ръководството на ЛУКОЙЛ за разследването на българските служби срещу същото това ръководство по сигнала на БОЕЦ?

Разкрил ли е Румен Радев класифицирана информация пред служителите на ЛУКОЙЛ?

Извършил ли Радев престъпление срещу Държавата?

Ще разследва ли ДАНС контактите и срещата на Радев с ръководството на ЛУКОЙЛ?

Ще се самосезира ли прокуратурата за срещата на Радев, или Гешев ще разпъне чадъра си над него, като част от статуквото на което служи?

БОЕЦ ще ви информираме за действията на ДАНС и прокуратурата по нашите сигнали, но докато Гешев стои на върха на прокуратурата и Радев стои на върха на държавата нищо добро не очакваме.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Продължи с четенето

Варна

Вижте къде няма да има ток днес – 24.4.2024

Published

on

На 24.04.2024 г. В периода 08:30 ч. до 17:00 ч.

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна – м-ст Траката, м-ст Евксиновград, ул. 15-та, ул. 16-та, ул. 17-та, ул. 20-та, ул. 24-та и ул. 8-ма, електрозахранени от ТП 624 .
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в районите на м-ст Траката

·  На 24.04.2024 г. В периода 08:30 ч. до 17:00 ч.

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна – кв. Виница, ул. Св. Прокопий Варненски, ул. Свети Димитър Солунски, ул. Албена, ул. Св. Атанасий, ул. Константин Павлов и част от ул. Цар Борис III, електрозахранени от ТП 689

·  На 24.04.2024 г. В периода 08:30 ч. до 17:00 ч.

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: кв. Виница, ул. Овеч, ул. Обзор и ул. Съби Велков, електрозахранени от ТП 2040

·  На 24.04.2024 г. В периода 09:00 ч. до 16:00 ч.

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: с. Брестак – клиентите, електрозахранени от ТП 3

·  На 24.04.2024 г. В периода 08:30 ч. до 14:00 ч.

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна – кв. Владислав Варненчик, бл. 201, бл. 202, бл. 203, бл. 204, бл. 205, бл. 206, бл. 207, бл. 208, бл. 209, бл. 210, бл. 226, бл. 227, бл. 228, бл. 229, бл. 230, бл. 232, бл. 235, бл. 236, бл. 237, бл. 238, бл. 239, бл. 244, бл. 246, бл. 247, бл. 249, бл. 250, бл. 255, бул. Трети март 25, ул. Димитър Пешев 1, част от м-ст Боклук тарла, ДГ №39 „Приказка“, пазар Кайсиева градина, фирмите: ЕЛИАС-1111 ЕООД, КИНТЕЛ ЕООД, ЛИБРА ГРУП ООД, ХОУМ ТРЕЙД ООД, ЦБА ЕАД, ГИК ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД, АПАРТМЕНТ СТРОЙ-ВАРНА ЕООД, РОЛКО АД, ПИКА ООД, КРИС 23 ЕООД, ДЕНИСЛАВ ТРЕЙД ЕООД, ВИ ЕМ ВИ ТРЕЙДИНГ ЕООД, ХЕР 1 ЕООД, БУЛВЕКС ЕООД, АЗАЛИЯ ФРУТ ООД, ДИАМАНТ 2004 ООД, КЕЙБЪЛ ТЕХ ООД, РЕНТ МЕНИДЖМЪНТ ООД, ИРА-2000 ЕООД, ММ-13 ЕООД, ТРАНС-АТЛАС ЕООД, АС ТРАВЕЛ АД КИД-КОЛОР ООД, САМЪРС СМ ЕООД, ЗК-АУТО КРЕДИТ 34 ЕООД .
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:00 ч. до 17:00 ч. в районите на кв. Владислав Варненчик

·  На 24.04.2024 г. В периода 09:00 ч. до 17:00 ч.

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна – карето, заключено между ул. Лира, ул. Вярност, ул. Елин Пелин, ул. Сълзица, електрозахранени от ТП 338

·  На 24.04.2024 г. В периода 09:00 ч. до 17:00 ч.

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: с. Рояк – клиентите, електрозахранени от МТП Музея Рояк и с. Тутраканци – клиентите, електрозахранени от ТП 2 и ТП 3 .
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 11:00 ч. и от 15:00 ч. до17:00 ч. в районите на с. Рояк, с. Чайка, с. Бозвелийско, с. Тутраканци и гр. Провадия – ул. Христо Илиев Коев, ул. Теменуга, електрозахаранени от МТП 41

Продължи с четенето

България

Жълт и оранжев код за значителни валежи и гръмотевици в почти цялата страна обяви за днес НИМХ

Published

on

Предупредителен код за опасни явления обяви за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код с предупреждение за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, е обявен в областите Благоевград и Смолян.
Оранжевият код предупреждава за възможни наводнения на имоти и в транспортната мрежа. Възможни са прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Съществува опасност при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг, посочват от НИМХ на сайта си.

Жълт код за значителни валежи и гръмотевици е обявен за областите Бургас, Варна, Велико Търново, част от област Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, за част от област Монтана, както и за областите Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, София град и София област, Търговище, Шумен и Ямбол.

В област Видин жълтият код е в сила за общините: Белоградчик, Брегово, Бойница, Грамада, Кула, Макреш, Чупрене.

В област Монтана жълтият код е в сила за общините: Берковица, Вършец, Георги Дамяново, Монтана, Чипровци.

Жълтият код предупреждава за възможност от локални наводнения, затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг. Може да се наложи и прекъсване на дейности на открито.

Според прогнозата за времето на НИМХ следобед на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на места явленията ще са интензивни, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен, от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София – около 12°.

Продължи с четенето

Варна

Мъж е с опасност за живот след пожар във Варна

Published

on

57-годишен мъж е с тежки изгаряния и опасност за живота след пожар във Варна, съобщиха от полицията, предаде novini.bg.

Оттам уточняват, че в събота, около 4.38 часа е получен сигнал за възникнал пожар в сградата на ведомствено общежитие в кв. „Трошево“. Пострадалият мъж – наемател в сградата, е бил изведен от горящата стая от негови съседи, които усетили задимяването. Пожарникарите са евакуирали около 100 души от горните етажи. Станалият жертва на пламъците мъж е настанен в болница с около 60% изгаряния. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page