Коалиция водена от ГЕРБ – мисията невъзможна

0
270

Тази седмица Делян Добрев в свое интервю призна официално това, което всички знаеха – ГЕРБ ще се опита да направи коалиция с ДПС. В същото интервю Добрев заявява, че освен с ДПС щели да се коалират с ДБ. Как обаче ще се коалираш с някой, който дори не иска да разговаря в теб е нещо, което Добрев не обясни, а журналистите удобно „забравиха“ да попитат. Всъщност

възможна ли е коалиция водена от ГЕРБ?

Дори и този път социолозите да познаят/което е малко вероятно/ то коалиция водена от ГЕРБ е невъзможна мисия. Защо смятаме така?

От „Продължаваме промяната“, БСП и ДБ категорично отказват да водят каквито и да е разговори с ГЕРБ. От Възраждане в момента има възходящ тренд едва ли ще направят глупостта да станат патерица на Борисов, защото ако го направят това ще е края за тях. Остава ДПС, което обаче няма да осигури на ГЕРБ необходимата подкрепа. Всичко това е кристално ясно на Борисов, но той няма как да каже на избирателите си, че няма да може да управлява. Целта на Борисов е само една – ПП, ДБ и БСП да нямат 121 депутата и да влезем в спирала от избори. Така Борисов работи за дестабилизиране на страната, с надеждата това да принуди ПП и ДБ на компромис за коалиция с ГЕРБ, а той да си гарантира имунитет от разследване.

Всичко това показва, че правителство Борисов 4 няма как да има – просто няма кой да го подкрепи.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page