McDonald’s продава бизнеса си в Русия на петролен бос от Сибир

0
84
Руският бизнес на McDonald’s ще бъде продаден на един от местните франчайзополучатели на американската корпорация – компанията GiD на петролния бос от Новокузнецк Александър Говор. Това обяви в официално съобщение днес световната верига за бързо хранене. От McDonald’s уточняват, че вече е сключено и споразумение за продажбата. То предвижда запазване на работните места за персонала. Ресторантите на веригата обаче ще работят под друго име. Александър Говор, който управлява 25 ресторанта на бранда в Сибир, беше посочен като един от основните претенденти за сделката. Вторият потенциален купувач беше компанията SPP на Кайрат Боранбаев, роднина на бившия президент на Казахстан Назърбаев.
Бъдещият нов собственик се очаква да закупи всичките 850 имота на „Макдоналдс“ в Русия като сделката вероятно ще бъде финализирана през следващите седмици.
Говор се е съгласил и да продължава да изплаща заплатите на корпоративните служители, които работят в 45 региона на страната до затварянето на техните офиси, както и да финансира съществуващи задължения към доставчици, наемодатели и комунални услуги, става ясно още от официалното съобщение на McDonald’s Corp.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page