Connect with us

Варна

Кампания „Второ приложение на коледните дръвчета“

Публикувано преди

на

Много често съдбата на живите коледни елхи е да бъдат захвърлени на боклука след празниците. Любуваме им се дни наред, а после ги изоставяме до някой кош, без дори да подозираме, че те могат да бъдат използвани отново.

Непотребните вече дръвчета могат да се засадят навън веднага след Коледа или да бъдат оползотворени като храна за някои от обитателите на варненския зоопарк. Това е и причината за поредна година Варненския зоопарк провежда кампанията „Второ приложение на коледните дръвчета“.

Всеки, който е украсил живо дръвче вкъщи тази година, би могъл да го дари след празниците за храна за животните в зоопарка. Събраните дръвчета ще се използват за храна на тревопасните животни, както и за игра и забавление на хищниците и маймуните. По обясними причини, елхите отсъстват от менюто на хищниците, но пък с тях ще бъдат украсени техните клетки.

Традицията продължава вече няколко поредни години. Благодарение на нея посетителите изпитват доста приятни емоции и се чувстват добродетелни, а обитателите на зоопарка се наслаждават на вкусна храна.

Ако желаете да дарите и вие вашето дръвче, можете да го направите на касата на Варненския зоопарк. Той ще бъде отворен и по време на празниците с нормално зимно работно време – от 9:00 до 16:30 часа , а единственият почивен ден ще е 1 януари.

 

Снимка: Зоопарк – Варна

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page