Connect with us

Интересно

HBO Max ще се слее с Discovery+

Публикувано преди

на

От 8 март тази година HBO Max замести и у нас стрийминг платформата HBO GO, като в нея е включено съдържание собственото производство на HBO, Warner Bros, DC, Cartoon Network, Max Originals и други лицензионни заглавия. Промяната беше очаквана, като HBO Max функционираше от известно време в редица други държави. С този ход беше заменено и старото приложение HBO GO, което не включваше достатъчно разширени функционалности.

Изглежда обаче догодина ни очаква нова значима промяна във видео платформата. Това донякъде е очаквано след сливането на Warner Bros и Discovery. В телефонен разговор свързан с първия си отчет за финансовите резултати, от новата компания Warner Bros. Discovery обявиха, че планират да комбинира HBO Max и Discovery+ в единна стрийминг услуга, която се очаква да бъде въведена през следващото лято.

Засега няма яснота дали бъдещата платформа изобщо ще включва името HBO, като все още се провеждат проучвания в тази насока. Иначе компанията отчете приходи от 9.82 млрд. долара (18.79 млрд. лева) и чиста загуба от 3.42 млрд. долара (6.54 млрд. лева) за второто тримесечие на настоящата година. Именно заради негативните резултати се планира и значително преструктуриране на стрийминг услугите.

Абонатите на стрийминг платформите на компанията достигат 92.1 млн., което е с 1.7 млн. повече спрямо първото тримесечие. Очаква се новата обединена платформа да включва и по-евтин абонаментен план с реклами, с което да привлече повече потребители. Засега няма яснота дали предстоят и съкращения на персонал, за каквито има индикации.

Неясно е и как преструктурирането и сливането ще повлияят на съдържанието в бъдещата платформа. Интересно е да отбележим, че тази седмица бяха спрени два филма подготвяни от HBO Max, а именно Batgirl и Scoob!, а освен това се слага край и на сериала The Gordita Chronicles. Друго неприятно развитие е премахването на някои сериали и филми на Warner Bros. от платформата, като Moonshot, The Witches и An American Pickle, като това ще сполети и други заглавия.

В случая на Batgirl става дума за почти завършена продукция, което беше неочаквано. Филмът с Лесли Грейс и завръщането на Майкъл Кийтън като Batman така и няма да види бял свят. Изглежда продукцията, която трябваше да се появи директно в HBO Max, не се оказва достатъчно важна за бъдещето на DC Universe. Някои източници определят филма като неописуемо лош, което е наклонило везните в посока на спирането му.

Иначе целта разбира се е монетизацията на съдържанието чрез отделна продажба или отдаване под наем, където има такива възможности. Освен това все по-малко нови филми ще се появяват в платформата, тъй като издателят получава повече приходи от кино прожекциите. Този ход беше очакван, тъй като вече няма толкова значителни ограничения заради коронавируса. Така повече хора предпочитат да отидат на кино, вместо да гледат новия филмов хит вкъщи.

Трябва да отбележим, че HBO Max предлага най-високо ниво на локализация за България в сравнение с останалите основни стрийминг платформи, Netflix, Disney+ и Apple TV Plus. Това включва приложения на български език, български субтитри и дори дублиране на някои заглавия.

 

tech.offnews.bg

Продължи с четенето

Интересно

ВИДЕО: Лазарки обиколиха къщите в с. Приселци

Published

on

By

Лазарки oбиколиха село Приселци и с песните си зарадваха всички,като ги дариха с прекрасните си усмивки. Традицията се спазва благодарение на усилията на Народно читалище „Просвета – 1927 г.“ с. Приселци. Освен емоции лазарките събраха и благотворителна сума в размер на 967 лв.

Каква е историята на Лазаруването?

Лазаруване е български обичай, по традиция се практикува на християнският празник Лазаровден, в събота преди Връбница. Основен обред на празника е лазаруването – обичай с любовно-женитбен характер. Участват девойки над 16 години, наречени лазарки, лазарици. В обреда липсват елементи на тайнственост. Лазарките обикалят полето и къщите, играят и пеят песни за любов и жените, за плодородие, здраве и семейно благополучие. Броят им не може да бъде по-малък от четиринадесет – някои от тях пеят по домовете, други пеят по пътищата и нивите, а трети шетат и пеят. От пеещите по къщите първата се нарича “предница”, втората е “средница” (тя събира парите), а крайната – “задница”. От “шеталиците” “танчерица” е тази, която води танца на хорото. Останалите моми, придружаващи лазарките, се наричат “другарки”.

На самия ден, събота преди изгрев, лазарките се събират рано на уреченото място и запяват. След изпяването на песента лазарките тръгват по махалите, накрая обикалят махалата, от която са тръгнали. Най-напред са наредени поялиците, които пеят по пътищата, след тях шеталиците, които играят, след тях поялиците, пеещи по домовете. Минавайки, поялиците пеят песни зя ливядите, нивите, горите, газят през раззеленилите се жита. Преди да влязат в двора пеят песен, след като са вече в двора пеят друга песен.

Домакинята ги посреща с решето с пшеница, взема няколко шепи жито и ги хвърля върху лазариците. Те повдигат скутите си, за да съберат повече жито. След това го поставят с дясната ръка в джоба на саята, отнасят го вкъщи и го прибират в хамбара с жито.

Лазарките пеят песни за всеки член от семейството. Първо пеят за домакина, който влиза в средата на лазариците. Шеталиците играят с кърпите кланячи. Домакинът ги дарява с пари. Пеят се песни за домакинята, за мома и ерген, за женитба, за малко дете, за млада невяста.В много от къщите канят лазариците най-често с хляб, праз, лук и сол, поставени на маса или трикрак стол в двора. Дават им плодове. В къщите, където има пчели, слагат на месал една паница с мед, друга с вода, в която е сложено яйце. На трапезата се слага и погача.

Продължи с четенето

Варна

Изграждат чешма до дом „Младост“

Published

on

Легендарната чешма с минерална вода на вече разрушения дом „Младост“ ще бъде изградена отново, но ще бъде поставена на друго място. Това съобщи кметът на район „Младост“ Христо Христов в интервю за Радио Варна . Според него това ще се случи съвсем скоро.

ВиК-експертът Тодор Димитров уточни, че вече е издадено разрешението от район „Младост“ за поставянето на чешмата. Определено е и мястото – намира се точно срещу бившия дом „Младост“.

„Изчистваме определени параметри по помпите. Надяваме се скоро чешмата да бъде поставена и да заработи“, каза още Димитров.

Експертите използват вече съществуващи ВиК-проводи. Ще бъдат изградени единствено отклонения от водопровода до чешмата и съответно – до ревизионна шахта на канализацията.

Чешмата ще бъде тип поставяем обект, а мястото около нея ще бъде благоустроено. Ще има пейки и кошчета за битови отпадъци.

Друга чешма с минерална вода, любима на варненци, е тази до Топлата вода. Тя се намира точно до стълбичките, и не работи. Димитров съобщи, че причината за това е нейното попадане в частен имот.

Топлата вода, Крайбрежна алея, Варна

Вече са започнали техническите прегледи и обходи за състоянието на чешмичките и фонтаните във Варна. При нужда ще бъдат направени козметични ремонти. Очаква се да започнат да работят през май.

Източник: БНР – Варна

Продължи с четенето

Варна

Стипендия за участие в курс по английски език за младежи

Published

on

Снимка: фондация "Аморфа"

Варненската фондация „Аморфа“ осигурява стипендия за обучение по английски език чрез изкуство и култура, съобщават от организацията. Курсът е насочен към младежи на възраст от 16 до 26 години, със специално внимание към тези, които ще учат или работят в чужбина.

В петседмичния курс, който започва на 21 март, могат да се запишат седем души с ниво на владеене на английски език B2-C2. Уроците ще се провеждат два пъти седмично в „Аморфа Академия“ до Адвокатската градинка във Варна.

От фондацията отпускат стипендия за един от курсистите, който се нуждае от финансова подкрепа. За нея може да се кандидатства до 19 март, а за платено участие се попълва формуляр до заемане на обявените места.

Форматът на курса ще включва лекции, дискусии и самоподготовка за писмена и устна изява. Основно темите ще бъдат свързани с културата и изкуствата, с фокус върху съвременните форми, актуалните творци и тенденции, англоезичната литература, архитектурата. Втората част от периода ще бъде отделена на презентации и обсъждания, свързани с живота в чужбина и уменията за по-добро опознаване на други култури и извличане на полезен опит. С младите курсисти ще се водят разговори за избора на университет и професия, представянето пред другите, обмяната на знания за култура.

Обучението ще се ръководи от специалист от екипа на „Аморфа Академия“, който е филолог с академичен и професионален опит, работещ активно в културната и младежката сфера, съобщават още от фондацията, която развива активното участие на повече млади хора в културния живот на Варна.

Източник: БТА

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page