Ford представи електрически ван с 2000 конски сили

0
102

Ford представи електрически ван с 2000 конски сили. Представеният SuperVan е загубил двигателя си с вътрешно горене, който е заменен от четири електрически двигателя, като еднократната измишльотина има близо 2000 конски сили, за да постигне скорост от 0 до 100 km/h за по-малко от две секунди. Той е разработен тайно от Ford Performance с помощта на състезателни специалисти STARD, докато дизайнът е написан от талантливия екип на автомобилния производител в Кьолн.

Захранването на тези четири електромотора е батерия с течно охлаждане с капацитет от 50 kWh, което е по-малко от пакета от 68 kWh на E-Transit Custom, на който се основава уникалната конструкция. Той е монтиран по средата на кораба, където са били ICE в предишните три SuperVans. Това позволява оптимално разпределение на теглото и по-нисък център на тежестта. С помощта на бързо зарядно сокът на батерията може да се зареди само за 45 минути.

Базиран на наскоро представения E-Transit Custom, SuperVan 4 има много по-агресивна каросерия от превозното средство донор. Той получи изчерпателен аеропакет с изпъкващ преден сплитер, мускулести странични прагове и масивен заден дифузер. Той дори има монтирано на покрива крило отзад, където уникалната конструкция използва напълно затъмнени задни светлини.

Под агресивната каросерия има преработено окачване с двойна лоста на предната и задната ос. Не само това, но най-новият Ford SuperVan дори има предна и задна подрама за моторни спортове и нови спирачки, заимствани от състезателни автомобили. Вътре той получава седалки и пълна клетка, заедно с най-новата информационно-развлекателна система SYNC 4 на Ford с голям дисплей.

Говорейки за това, ориентираният към портрета сензорен екран предоставя достъп до петте избираеми режима на шофиране: Road, Track, Drag, Drift и Rally. Интересното е, че има дори хумористично наречен режим за почистване на гуми. При активиране той по същество действа като режим на изгаряне, като напълно спира едната ос, докато върти другата. Ford казва, че е добавен за загряване на гумите, но всички знаем за каква цел служи.

Представен днес на фестивала на скоростта в Гудууд през 2022 г., Ford SuperVan 4 ще се изкачва по хълма с Ромен Дюма зад волана.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page