Connect with us

България

7-годишната Ема донесе огромен успех за България на международно състезание в Дубай

Публикувано преди

на

7-годишната Ема Гигова от София, заедно с нейния треньор по програмата – Катрин Каспарян от Център за деца Моликс, донесоха огромен успех за България. Ученичката от 120-то Основно училище „Георги Раковски“ представи страната ни на 8-мото Международно състезание по абакус ментална аритметика по програмата BRAINOBRAIN INTERNATIONAL, което се проведе в последната седмица на месец ноември в Дубай, ОАЕ.

Ема спечели най-високото отличие в състезанието и в категорията си – трофей. Тя се впусна в приключението, заедно със семейството си и с нейния треньор и собственик на франчайз център Brainobrain Лозенец, който е част от Ценър за деца Моликс в Лозенец – Катрин Каспарян. Те посетиха Дубай като единствени представители на България в международното състезание, в което участваха над 2000 гениални деца от 16 държави от целия свят.

Програмата, която има свои представители и в България – Brainobrain, е един от световните лидери в подпомагането на младите гении по света чрез курсове по ментална аритметика и личностно развитие. Brainobrain Kids Academy Private Limited е институция, създадена през 2003 г. и обслужвана от професионалисти, които имат десетилетия международен опит в образованието и обучението на деца.

Brainobrain оперира в 44 държави в цял свят като има повече от 1000 успешни центъра за франчайзополучатели на сметала във всички тези страни. Brainobrain преобразява ежедневно живота на повече от 400 000 деца по целия свят.

Програмата подпомага деца от 4 до 14 години да подобрят своите мозъчни и житейски умения като гарантират цялостно развитие на мозъка в много ранна възраст. Децата подобряват своята концентрация, памет, умения за слушане, способност за учене, креативност, въображение, самоувереност, визуализация, бързина и точност, умения за решаване на проблеми, математически умения и много други.

novini.bg

Продължи с четенето

България

Правителството одобри кадрови промени в специалните служби

Published

on

Правителството одобри кадрови промени в специалните служби, предаде БНР.

За заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ е определен Георги Георгиев. Той заема мястото на предсрочно освободения от длъжността на 11 април тази година Петър Петров.

От длъжността заместник-председател на Държавната агенция „Разузнаване“ е освободен Калин Цеков, като правителствената пресслужба съобщава, че това става по негово желание.

Определен е и нов състав на Държавната комисия по сигурността на информацията. Председателския пост поема Петър Грошлев, заместник-председател ще е Ивайло Конакчийски, а членове – Богдан Богданов, Динко Лулев и Атанас Райдовски.

Всички те са бивши служители на МВР, на Министерството на отбрана и на ДАНС.

Продължи с четенето

България

Мъж с украински паспорт е задържан в ТЕЦ „Марица-изток 2“, събирал информация за чужда държава

Published

on

В рамките на вчерашния ден 23-годишен мъж, който се идентифицира с украински документ за самоличност, е задържан от охраната на ТЕЦ „Марица-изток 2“ в самата топлоцентрала, предаде БНР. Това съобщи заместник градският прокурор на София Христо Кръстев пред журналисти.

Мъжът е задържан за 24 часа и предстои искането за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Кръстев обясни, че при извършен обиск у мъжа са открити дронове, мобилни телефони, фотоапарати, множество СИМ карти, както и карти памет. Същият е задържан и привлечен в качеството на обвиняем за това, че е събирал информация, която представлява държавна тайна, с цел да я предостави на чужда държава, добави той.

Заместник градският прокурор обясни още, че към настоящия момент се изготвят експертизи, за да се установи правил ли е мъжът снимки, какви и дали в тях се съдържа информация, която представлява държавна тайна.

Кръстев припомни, че според постановление на Министерски съвет ТЕЦ „Марица-изток 2“ е стратегически обект.

Продължи с четенето

България

Европейската комисия представи четири препоръки за българската икономика

Published

on

Европейската комисия представи днес препоръки за икономическото развитие на страните от ЕС, предаде БТА. За България Комисията издаде четири препоръки.

За следващата година ЕК очаква нашата страна да ограничи общия бюджетен дефицит под три процента от БВП и да запази равнището на държавния дълг в разумни граници в средносрочен план. Препоръчва се значително ускоряване на изпълнението на програмите на политиката на сближаване и по плана за възстановяване и устойчивост и за енергиен преход, включително с подобряване работата на администрацията и повишаване качеството на процедурите за обществените поръчки, както и укрепване на дейността на регулаторите.

Комисията очаква България да подобри образователния процес и уменията на работниците, както и да намали зависимостта от изкопаемите горива. Според ЕК е необходимо внедряването на възобновяеми енергийни източници при осигуряването на централно отопление, включително от ветрогенератори. Препоръчва се нашата страна да подобри възможностите за съхранение на енергия и на електропреносната мрежа, както и да подпомогне енергийно бедните граждани. Според ЕК е необходимо България да развие допълнително градския транспрот и железниците, включително с изграждането на необходимата инфраструктура.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page