5 юни – Световен ден на околната среда

0
171

На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда, който тази година ще мине под мотото „Само една планета“ с акцент „Да живеем устойчиво в хармония с природата“, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Световният ден на околната среда се координира от Програмата на Организацията на обединените нации (ООН) за околната среда и се провежда ежегодно от 1974 г. С участието на над 150 държави, този международен ден на ООН ангажира правителствата, частния сектор, гражданското общество, училища, известни личности, градове и общности, като повишава осведомеността и отбелязва действията за опазване на околната среда, посочват от МОСВ.

В социалните мрежи тазгодишната кампания се популяризира с хаштаг #OnlyOneEarth и #WorldEnvironmentDay. Фокусът е поставен върху изменението на климата, загубата на биологично разнообразие и замърсяването, като същевременно насърчава всички, навсякъде по света, да живеят в хармония с природата.

МОСВ е национален координатор за провеждането на кампанията в България. От 10:30 ч. днес вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще поздрави участниците в детската музикална градина, която ще се състои на лятната сцена на Зоологическата градина в София, близо до централния вход, информираха от министерството.

dnes.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page