250 артисти ще покажат фолклор от пет държави на тридневен фестивал във Варна

0
280

Над 250 артисти от Грузия, Мексико, Сърбия, Румъния и България ще участват в 31-oто издание на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“. Събитието ще започне днес с традиционното колоритно шествие на участниците от площад „Независимост“ до входа на Морската градина във Варна. То ще тръгне в 19:00 ч.

Красотата на танцовото изкуство ще бъде представена пред варненци и гостите на града в три поредни вечери от 21:00 ч. на сцената на Летния театър. Българското участие е с фолклорен ансамбъл ,,Варна“ при Народно читалище „Христо Ботев“, ансамбъла при НУИ ,,Добри Христов“, ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР Варна, съставите „Българин“ и „Средец“ от София.

Съпътстващи концерти по време на фестивала ще има на сцена „Раковина“ в Морската градина. Всички прояви са със свободен вход. Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“ е член на Асоциацията на фолклорните фестивали, официален партньор на ЮНЕСКО.

 

БТА

Comments are closed.

You cannot copy content of this page