Connect with us

Интересно

11 закона на кармата, които ще ви помогнат да промените живота си

Публикувано преди

на

Кармата е нещо неизбежно. В будизма се вярва, че всяка ваша дейност, размишление и дума имат свой собствен външен вид. Във всеки случай е по-добре да имаме подходяща мисъл за кармата, тъй като тогава можем да се предпазим от това да се занимаваме с ужасни дела. Тази статия ще ви накара да запомните 11-те закона на кармата, които ще повлияят на живота ви по различни начини.

1. Извънредният закон; „Както посееш, такава ще жънеш“.
Третият закон на Нютон изразява, че за всяка дейност има реакция, еквивалентна по големина, но обратна по посока. Абсолютно същото нещо е изпратено и от невероятния закон на кармата.

Ако участвате в велики дела и преобразувате мислите си в превъзходна страна, така че да не нараните дори самотно животно, по същия начин ще бъдете третирани с подобна доброта от всички около вас. Никой няма да помисли да ви обиди и всъщност ще искате да имате спокоен и спокоен живот.

Както и да е, ако вашите съображения и дейности са постоянно насочени към ужасни неща и ако приемем, че просто участвате в ужасни дела. Очевидно вие също ще бъдете третирани с такива злонамерени и ужасни неща.

От време на време вероятно няма да се сблъскате с резултатите по-рано, но те най-вероятно ще окажат влияние и ще окажат влияние при следващото ви раждане.

2. Законът за сътворението; „Това, което искаме, идва чрез лихва“
Нашата радост и нещастие са направени от самите нас. Въпреки това външните условия могат да направят основата за нашите състояния на ума и съображения, ние като цяло имаме способността да създадем своя собствена област. Така че във всеки случай е чудесно да се обградим с положителни личности и приповдигнати тонове. Всъщност ще искаме да контролираме съдбата си, като правим лесно пренебрегвани подробности, за да подобрим живота си.

3. Законът на низостта; „Отказът да се признае това, което е, във всеки случай ще бъде това, което е“
Ние като цяло предпочитаме да се оправяме с лъжи и медени думи. Оценяваме лъжата, стига ние да не сме тези, които са измамени и в действителност, независимо от количеството, което лъжем или количеството, което се чувстваме по-добре с лъжи, фактът по въпроса винаги е истината. никой или никоя сила не може да отрече тайната истина на планетата и това е причината, поради която във всеки случай е по-добре да признаем реалността и да бъдем прями.

4. Законът за развитието; „Нашето собствено развитие е над всяка ситуация“.
Нашите съображения и дейности пряко влияят на живота ни. Ние можем да изберем нашето бъдеще и нашето развитие. Ако изберем да тръгнем към триумф, нищо няма да ни попречи да постигнем прогрес. Освен това, ако се оградим с цинизъм, отново няма да има какво да ни радва и да ни радва.

5. Облигационното право; „животът ни е благодарение на нашите собствени усилия, нищо друго“.
Каква е нашата идентичност и това, което сме правили като такива досега, е просто наше задължение. Не можем да виним никое лице или нещо или да приветстваме някое лице или нещо за сегашното обстоятелство, в което се намираме. Това е наше собствено дело и впоследствие е наша собствена отговорност. Това е причината да се казва, че „животът ви е впечатление от това, което мислите и какво правите“.

6. Правото на сдружаване; „Всичко във Вселената е свързано, както огромно, така и малко“.
Всяко едно от нещата около нас, както и всяко едно от условията, случващи се около нас, са свързани едно с друго. Нашето минало, настояще и бъдеще са напълно свързани и следователно, ако искате да имате по-добро бъдеще, трябва да положите доблестни усилия, за да подобрите настоящия си живот.

7. Законът за концентрацията; „човек не може незабавно да обмисли след самотна задача“.
Можете да постигнете много неща наведнъж. В момента, в който се обградите с меланхолия, никога няма да имате възможност да постигнете удовлетворение и по същия начин не можете да постигнете дълбоко развитие, докато имате цинични размишления на главата си. така че опитайте се да се съсредоточите върху всяко нещо на свой ред и да го изпълните първи.

8. Законът за сърдечността и дарителството; „Проявяването на нашата добронамереност показва истински цели“.
Блаженството се крие в даването, а не в притежаването. Ще разберете стойността на това да бъдете жертвоготовни, когато започнете да се разделяте с нещата и колкото и да ви е грижа, ще имате по-малко грижи през ежедневието и повече блаженство.

9. Законът на прогреса; „Историята повтаря едно и също нещо, освен ако не е променено“.
Всичко на планетата се случва циклично. По този начин историята може ясно да бъде преразгледана и това е причината да намерим начин да променим резултатите, които могат да възникнат по-късно.

10. Законът на точно в този момент; „Настоящето е всичко, което имаме“.
Стресирането върху предишните пропуски и копнежът за бъдещите трудности е най-ужасното нещо, което някой може да направи. Не можем да променим нещата, които са се случили в миналото, или да предвидим предстоящите събития. По тази линия във всеки случай е по-добре да живеем в текущите минути и да направим тази секунда страхотна. Както и да е, очевидно е чудесно да се вземат примери от миналото, за да се предотвратят бъдещи грешки.

11. Законът за толерантността и наградата. „Нищо значимо не се прави без търпеливо отношение“.
Ще бъдете компенсирани с много неща през ежедневието, ако можете да репетирате постоянство. Колкото повече можете да издържите мизерията, толкова по-солиден ще бъдете. Колкото повече можете да устоите през неприятностите, толкова повече ще се осмелите да запазите постоянството си. По тази линия постоянството е нещо изключително, което трябва да се упражнява през ежедневието.

Продължи с четенето

Варна

Изграждат чешма до дом „Младост“

Published

on

Легендарната чешма с минерална вода на вече разрушения дом „Младост“ ще бъде изградена отново, но ще бъде поставена на друго място. Това съобщи кметът на район „Младост“ Христо Христов в интервю за Радио Варна . Според него това ще се случи съвсем скоро.

ВиК-експертът Тодор Димитров уточни, че вече е издадено разрешението от район „Младост“ за поставянето на чешмата. Определено е и мястото – намира се точно срещу бившия дом „Младост“.

„Изчистваме определени параметри по помпите. Надяваме се скоро чешмата да бъде поставена и да заработи“, каза още Димитров.

Експертите използват вече съществуващи ВиК-проводи. Ще бъдат изградени единствено отклонения от водопровода до чешмата и съответно – до ревизионна шахта на канализацията.

Чешмата ще бъде тип поставяем обект, а мястото около нея ще бъде благоустроено. Ще има пейки и кошчета за битови отпадъци.

Друга чешма с минерална вода, любима на варненци, е тази до Топлата вода. Тя се намира точно до стълбичките, и не работи. Димитров съобщи, че причината за това е нейното попадане в частен имот.

Топлата вода, Крайбрежна алея, Варна

Вече са започнали техническите прегледи и обходи за състоянието на чешмичките и фонтаните във Варна. При нужда ще бъдат направени козметични ремонти. Очаква се да започнат да работят през май.

Източник: БНР – Варна

Продължи с четенето

Варна

Стипендия за участие в курс по английски език за младежи

Published

on

Снимка: фондация "Аморфа"

Варненската фондация „Аморфа“ осигурява стипендия за обучение по английски език чрез изкуство и култура, съобщават от организацията. Курсът е насочен към младежи на възраст от 16 до 26 години, със специално внимание към тези, които ще учат или работят в чужбина.

В петседмичния курс, който започва на 21 март, могат да се запишат седем души с ниво на владеене на английски език B2-C2. Уроците ще се провеждат два пъти седмично в „Аморфа Академия“ до Адвокатската градинка във Варна.

От фондацията отпускат стипендия за един от курсистите, който се нуждае от финансова подкрепа. За нея може да се кандидатства до 19 март, а за платено участие се попълва формуляр до заемане на обявените места.

Форматът на курса ще включва лекции, дискусии и самоподготовка за писмена и устна изява. Основно темите ще бъдат свързани с културата и изкуствата, с фокус върху съвременните форми, актуалните творци и тенденции, англоезичната литература, архитектурата. Втората част от периода ще бъде отделена на презентации и обсъждания, свързани с живота в чужбина и уменията за по-добро опознаване на други култури и извличане на полезен опит. С младите курсисти ще се водят разговори за избора на университет и професия, представянето пред другите, обмяната на знания за култура.

Обучението ще се ръководи от специалист от екипа на „Аморфа Академия“, който е филолог с академичен и професионален опит, работещ активно в културната и младежката сфера, съобщават още от фондацията, която развива активното участие на повече млади хора в културния живот на Варна.

Източник: БТА

Продължи с четенето

Варна

Можеха ли новите павилиони в Морската градина да изглеждат по различен начин?

Published

on

Проектът на британски екип грабна първото място в архитектурния конкурс

Две браншови организации на варненски архитекти изразиха недоволството си от вида и местоположението на новопоставените преместваеми обекти в сърцето на Морската градина. От Регионална колегия на Камарата на архитектите определиха позиционирането на павилионите като недопустимо, а от Съюза на архитектите – Дружество Варна ги окачествиха като „едно голямо недоразумение” и поискаха незабавното им премахване.

От архитектурния бранш припомниха, че през 2016 г. беше проведен открит международен конкурс за идеен проект на малък търговски павилион в Морската градина, организиран от Девня Цимент АД и Варна Дизайн Форум.

В архитектурната надпревара за млади архитекти и студенти се включиха 95 екипа от 34 държави на 5 континента. Проектите бяха оценявани от 5-членно международно жури. Ето как изглеждаха някои от разработките:

Целта на конкурса бе да се обогати градския дизайн на Варна, чрез реализиране на съвременна и вдъхновяваща идея за търговски павилион, изработен с иновативните материали на Девня Цимент.

 

Победителят в конкурса получи парична награда, посещение на изследователския център „i.lab” в Италия и реализация на проекта като прототип в реален мащаб.

Последното можеше да се случи в Морската градина на Варна, но 7 години след конкурса няма такива изгледи.

Снимки: effixpavilion.com
Източник: Darik.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page