Connect with us

Интересно

11 закона на кармата, които ще ви помогнат да промените живота си

Публикувано преди

на

Кармата е нещо неизбежно. В будизма се вярва, че всяка ваша дейност, размишление и дума имат свой собствен външен вид. Във всеки случай е по-добре да имаме подходяща мисъл за кармата, тъй като тогава можем да се предпазим от това да се занимаваме с ужасни дела. Тази статия ще ви накара да запомните 11-те закона на кармата, които ще повлияят на живота ви по различни начини.

1. Извънредният закон; „Както посееш, такава ще жънеш“.
Третият закон на Нютон изразява, че за всяка дейност има реакция, еквивалентна по големина, но обратна по посока. Абсолютно същото нещо е изпратено и от невероятния закон на кармата.

Ако участвате в велики дела и преобразувате мислите си в превъзходна страна, така че да не нараните дори самотно животно, по същия начин ще бъдете третирани с подобна доброта от всички около вас. Никой няма да помисли да ви обиди и всъщност ще искате да имате спокоен и спокоен живот.

Както и да е, ако вашите съображения и дейности са постоянно насочени към ужасни неща и ако приемем, че просто участвате в ужасни дела. Очевидно вие също ще бъдете третирани с такива злонамерени и ужасни неща.

От време на време вероятно няма да се сблъскате с резултатите по-рано, но те най-вероятно ще окажат влияние и ще окажат влияние при следващото ви раждане.

2. Законът за сътворението; „Това, което искаме, идва чрез лихва“
Нашата радост и нещастие са направени от самите нас. Въпреки това външните условия могат да направят основата за нашите състояния на ума и съображения, ние като цяло имаме способността да създадем своя собствена област. Така че във всеки случай е чудесно да се обградим с положителни личности и приповдигнати тонове. Всъщност ще искаме да контролираме съдбата си, като правим лесно пренебрегвани подробности, за да подобрим живота си.

3. Законът на низостта; „Отказът да се признае това, което е, във всеки случай ще бъде това, което е“
Ние като цяло предпочитаме да се оправяме с лъжи и медени думи. Оценяваме лъжата, стига ние да не сме тези, които са измамени и в действителност, независимо от количеството, което лъжем или количеството, което се чувстваме по-добре с лъжи, фактът по въпроса винаги е истината. никой или никоя сила не може да отрече тайната истина на планетата и това е причината, поради която във всеки случай е по-добре да признаем реалността и да бъдем прями.

4. Законът за развитието; „Нашето собствено развитие е над всяка ситуация“.
Нашите съображения и дейности пряко влияят на живота ни. Ние можем да изберем нашето бъдеще и нашето развитие. Ако изберем да тръгнем към триумф, нищо няма да ни попречи да постигнем прогрес. Освен това, ако се оградим с цинизъм, отново няма да има какво да ни радва и да ни радва.

5. Облигационното право; „животът ни е благодарение на нашите собствени усилия, нищо друго“.
Каква е нашата идентичност и това, което сме правили като такива досега, е просто наше задължение. Не можем да виним никое лице или нещо или да приветстваме някое лице или нещо за сегашното обстоятелство, в което се намираме. Това е наше собствено дело и впоследствие е наша собствена отговорност. Това е причината да се казва, че „животът ви е впечатление от това, което мислите и какво правите“.

6. Правото на сдружаване; „Всичко във Вселената е свързано, както огромно, така и малко“.
Всяко едно от нещата около нас, както и всяко едно от условията, случващи се около нас, са свързани едно с друго. Нашето минало, настояще и бъдеще са напълно свързани и следователно, ако искате да имате по-добро бъдеще, трябва да положите доблестни усилия, за да подобрите настоящия си живот.

7. Законът за концентрацията; „човек не може незабавно да обмисли след самотна задача“.
Можете да постигнете много неща наведнъж. В момента, в който се обградите с меланхолия, никога няма да имате възможност да постигнете удовлетворение и по същия начин не можете да постигнете дълбоко развитие, докато имате цинични размишления на главата си. така че опитайте се да се съсредоточите върху всяко нещо на свой ред и да го изпълните първи.

8. Законът за сърдечността и дарителството; „Проявяването на нашата добронамереност показва истински цели“.
Блаженството се крие в даването, а не в притежаването. Ще разберете стойността на това да бъдете жертвоготовни, когато започнете да се разделяте с нещата и колкото и да ви е грижа, ще имате по-малко грижи през ежедневието и повече блаженство.

9. Законът на прогреса; „Историята повтаря едно и също нещо, освен ако не е променено“.
Всичко на планетата се случва циклично. По този начин историята може ясно да бъде преразгледана и това е причината да намерим начин да променим резултатите, които могат да възникнат по-късно.

10. Законът на точно в този момент; „Настоящето е всичко, което имаме“.
Стресирането върху предишните пропуски и копнежът за бъдещите трудности е най-ужасното нещо, което някой може да направи. Не можем да променим нещата, които са се случили в миналото, или да предвидим предстоящите събития. По тази линия във всеки случай е по-добре да живеем в текущите минути и да направим тази секунда страхотна. Както и да е, очевидно е чудесно да се вземат примери от миналото, за да се предотвратят бъдещи грешки.

11. Законът за толерантността и наградата. „Нищо значимо не се прави без търпеливо отношение“.
Ще бъдете компенсирани с много неща през ежедневието, ако можете да репетирате постоянство. Колкото повече можете да издържите мизерията, толкова по-солиден ще бъдете. Колкото повече можете да устоите през неприятностите, толкова повече ще се осмелите да запазите постоянството си. По тази линия постоянството е нещо изключително, което трябва да се упражнява през ежедневието.

Продължи с четенето

Интересно

Xiaomi срещу Apple – Как се прави електромобил за три години?

Published

on

Снимката е илюстративна.

Apple, гигантът в производството на смартфони, прекара 10 години в опити да пусне на пазара електромобил. Проектът „Титан“ се оказа мечта. Само за три години Xiaomi, друг гигант в мобилната индустрия, успя да извърви пътя от концепция до производство, изпреварвайки Apple на финалната права.

На 28 март Xiaomi ще пусне своя първи електромобил – Speed Ultra 7 (SU7) – в десетки градове в Китай. За Лей Джун, милиардер и главен изпълнителен директор на Xiaomi, това е изключително постижение. Той е решен да предложи на потребителите не просто кола, а „страхотен автомобил“.

Xiaomi SU7 е резултат от три годишна интензивна работа, вдъхновена от личния опит на Лей Джун. Той е тествал 100 автомобила, за да „черпи от силните страни на всеки“ и да създаде конкурентен модел. SU7 впечатлява с ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,78 секунди, надминавайки дори някои спортни автомобили.

Докато Apple се е борила с производствени проблеми и е отлагала пускането на пазара, Xiaomi е използвала интелигентно ресурсите на китайската EV индустрия. Партньорството с BAIC Group е осигурило по-бърз достъп до разрешително за производство и ще подпомогне производството на 200 000 SU7 годишно.

Xiaomi се е насочила към „премиум“ пазара, но това може да се окаже предизвикателство в Китай, където търсенето на електромобили се забавя. Tesla и BYD водят ценова война, а Xiaomi все още не е обявила цената на SU7. Въпреки трудностите, Xiaomi е постигнала забележителен успех. Докато Apple се е лутала в дебрите на прототипи като „Bread Loaf“, Xiaomi е готова да предложи на пазара реален електромобил.

Какво предстои за Xiaomi

Xiaomi е на път да навлезе на пазара на електромобили с амбициозния си SU7. Дали ще успее да се пребори с конкуренцията е отворен въпрос. Tesla и BYD са доминанти играчи на пазара, с утвърдени имена и лоялна клиентска база. Tesla е известна със своите иновации и автономни технологии, докато BYD предлага конкурентни цени и висока производителност. SU7 ще се конкурира в „премиум“ сегмента, където конкуренцията е още по-силна. Porsche, Audi, Mercedes-Benz и BMW са само част от компаниите, които предлагат луксозни електромобили.

Цената ще бъде ключов фактор за успеха на SU7. Xiaomi все още не е обявила цената, но се очаква да е по-висока от моделите на Tesla и BYD.  Други фактори, които ще окажат влияние, са пробегът, зареждането, интериорът, екстериорът, функциите и технологията за автономно шофиране. Xiaomi ще трябва да се представи отлично във всички тези аспекти, за да се пребори с конкуренцията.

Освен това, компанията ще трябва да изгради дистрибуторска мрежа и сервизна инфраструктура, за да осигури качествено обслужване на своите клиенти. Бъдещето на SU7 е несигурно. Възможно е да се превърне в бестселър, но  това ще видим във времето.  Едно е сигурно: Xiaomi е на път да разтърси пазара на електромобили.

Новият електромобил на Xiaomi е впечатляващ. Той предлага стилен дизайн, комфортен интериор, отлична управляемост и атрактивен пробег. Автомобилът е пълен с интелигентни технологии, които го правят не само забавен за шофиране, но и безопасен и удобен.

Digital.bg е сред първите, които се докоснаха до революционния SU7 на Xiaomi! Екипът ни успя да заснеме ексклузивно видео ревю, за да ви запознае с този вълнуващ електромобил.

В ревюто ни ще се потопите в елегантния дизайн на SU7, ще разгледате интериора му, пълен с иновативни технологии, и ще се запознаете с впечатляващите му характеристики. Ще ви разкрием детайли за пробега, времето за зареждане, мощността, функциите за сигурност и много други.

Но това не е всичко! Ще ви покажем какво е усещането в SU7 – емоция, която трудно може да се опише с думи. Ще сравним SU7 с други лидери на пазара, за да ви помогнем да направите най-добрия избор. Целта ни е да ви представим SU7 от всички гледни точки, за да ви дадем възможност да прецените дали това е електромобилът, за който мечтаете.

Източник: AutoZona.bg

Продължи с четенето

Варна

Израелски инвеститор иска да строи комплекс от къщи край Варна

Published

on

Снимката е илюстративна.

Продължи с четенето

Интересно

Останали без пари, аржентинците продават ирисите си за малко криптовалута

Published

on

Няколко долара в очното дъно. В една страна, разтърсена от инфлация, към която се добавя и нова политика на икономии, десетки хиляди аржентинци предоставят ирисите си за биометрично сканиране на криптовалута „Уърлдкойн“ (Worldcoin), информира Франс прес, цитира БТА.

В малък търговски център в Буенос Айрес Хуан Соса замръзва за няколко секунди пред сребърна сфера с вградена камера, която сякаш е излязла от стар научнофантастичен филм. Преминава кръг светлина и той получава в цифровия си портфейл токени, които се равняват на 80 долара.

„Правя го, тъй като нямам вече и песо. За нищо друго“, мърмори 64-годишният учител по бойни изкуства. „Не бих искал да го правя, но на моята възраст вече никой не ми дава работа, а имам нужда от пари“, заяви той пред агенцията.

Журналистите от АФП са срещнали мнозина с профила на Хуан Соса на опашките пред щандовете на „Уърлдкойн“ в столицата (250 в страната), на които млади оператори сканират ирисите им с биометричен апарат.

За „Уърлдкойн“ не става дума за „трансакция“ – ирис срещу пари, а за първите стъпки към изграждането на „най-голямата финансова и идентификационна мрежа в света, която запазва конфиденциалността на личните данни“.

Ирисът е един вид цифров паспорт, функциониращ благодарение на блокчейна и позволява на потребителите да докажат идентичността си онлайн, без да споделят лични данни. С надеждата за универсални доходи, изразени в криптовалута.

Системата за проверка на „Уърлдкойн“, базирана върху разпознаването на ириса, пусната през юли 2023 г. от шефа на „ОупънЕйАй“ (OpenAI) Сам Алтман, се проучва внимателно от регулаторните органи в няколко страни, които се опасяват за защитата на личните данни.

През март Испания, а след това и Португалия спряха дейността на „Уърлдкойн“, докато трае разследването.

В днешна Аржентина обаче при инфлация от 211 процента през 2023 г. и строги икономии под управлението на ултралиберала Хавиер Милей през 2024 г. „Уърлдкойн“ е хит. От началото на годината 500 000 души или 15 на сто от общо 3 милиона души по целия свят, които са „предоставили“ ириса си, са били аржентинци, според януарските данни на компанията.

„За много хора нещата вървят много зле, те вече не могат да се справят с една заплата, ето защо правят подобни неща“, каза Мириам Мареро , 42-годишна касиерка, посочвайки кълбото, което ще сканира ириса й. Тя също го прави за пари, в случая, за да подаде ръка на приятел.

Компанията уверява, че „сигурността и конфиденциалността са приоритети и „кълбото“ разполага със „стабилни функции за сигурност“, които да попречат на кражба, фалшификация  или пиратство.

Тиаго Сада, продуктов мениджър на „Инструменти за човечност“, калифорнийският холдинг, който стои зад „Уърлдкойн“, подчерта пред АФП, че има „отворен диалог с регулаторните органи във всяка страна, както по отношение на финансовия аспект, така и на конфиденциалността“.

Текущите разследвания, целящи да проверят дали се изпълняват поетите ангажименти , са „абсолютно нормални“, заяви той. Като това, което провежда Аржентинската агенция за прозрачност и защита на данните (АAIP).

Остава фактът, че биометричен индикатор като ириса, единствен по рода си за всеки човек, е „ултра чувствителен“, настоява Наталия Суасо, анализатор и дигитален консултант към агенция „Салта ахенсия“ (Salta Agencia).

„Не мисля, че хората не разбират последиците, но мнозина от тях го правят за пари“, в една страна, в която минималната заплата е около 220 долара. „Има също и идея за магия, генерирана от сферата, любопитство“, добави тя.

За „Портекос“ („пристанищните хора“, както са известни гражданите на Буенос Айрес – бел.ред.), които са увековечили ириса си, остават редица въпроси: „Ирисът е нещо единствено по рода си, не знам кой държи тези данни и това леко ме безпокои“, казва Улисес Ерера, 20-годишен студент . Той също не би го направил, ако нямаше спешна финансова необходимост.

Много аржентинци, изпаднали в затруднение, обаче не отдават особено значение на този аспект. „От години давам личните си данни на редица компании. Сега поне ми дават пари“. подиграва се Федерико Мастронарди , 33-годишен музикант без пукната пара в джоба.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page