Ще строят 14 нови завода в Шумен! Индустриална зона Варна – гола поляна!

0
3004

ШУМЕН

В Община Шумен са издадени разрешителни за строеж на 300 хил. кв.м. производствени сгради и се очаква да бъдат построени 14 нови завода, което ще открие повече от 1200 нови работни места. Информацията съобщи зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров. Той изрази мнението, че развитието на Индустриалния парк в града привлича много хора от региона и дава сериозен тласък за развитието на град Шумен.

ВАРНА

Докато в Шумен има работеща и постоянно разрастваща се индустриалнa зона, то Варна живее все още във виртуални свят. Варненската индустриална зона все още е само на картинки. Кметът Иван Портних години наред гръмко обявяваше, че Индустриалната зона на Варна всеки момент ще стане и дори ще е най-голяма в страната. Местните мисирки се надпреварваха да пускат гръмки статии и да пишат хвалебствени оди за кмета. Преди последните местни избори Иван Портних дори пусна картинки на виртуалната индустриалната зона и рекламира удобните връзки до нея – също виртуалните втори Аспарухов мост, градската железница и завършената АМ Хемус.

Видимите резултати са, че в уж малкия Шумен от години има работеща индустриална зона, която е привлякла реални инвестиции. Варна, която уж е Морска столица. граница на ЕС и с пристанище няма нито един квадратен метър Индустриална зона. Още по-лошо  – за всичките тези години няма дори изработен ПУП. И това при условия, че 12 години и местна и централна власт бяха на една и съща партия – нещо което предполага добра координация и предпоставка за безпроблемно развитие.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page