Шуменският театър кани децата на фестивал „Детска усмивка“

0
133

Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ в Шумен кани децата на първото издание на фестивала „Детска усмивка“, който започва на 16 септември, от 18:00 часа, на открита сцена пред театъра, съобщи БТА.

След откриването на форума зрителите ще могат да гледат едно от новите представления в репертоара на театъра – „Импро Миш-Маш“.

В следващите два фестивални дни за най-малките зрители ще се проведат детски творчески работилници, срещи с герои от представленията и ще бъде представена премиерата на спектакъла „Фонтанът на желанията“. Фестивалната програма включва и три концерта – на част от актьорската трупа на театъра, на група „Кулден“ и на Керана и космонавтите.

При неподходящи метеорологични условия, събитията от фестивала ще се проведат на закрито, в театъра, уточняват от културната институция.

На 14 септември, от 19:00 часа, на камерната сцена на театъра, ще бъде представена и предпремиерата на моноспектакъла на Илия Виделинов „Пияният“. Представлението е базирано върху реални истории на зависими от алкохола хора, допълват от културната институция.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page