Connect with us

Събития

Шуменският театър кани децата на фестивал „Детска усмивка“

Публикувано преди

на

Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ в Шумен кани децата на първото издание на фестивала „Детска усмивка“, който започва на 16 септември, от 18:00 часа, на открита сцена пред театъра, съобщи БТА.

След откриването на форума зрителите ще могат да гледат едно от новите представления в репертоара на театъра – „Импро Миш-Маш“.

В следващите два фестивални дни за най-малките зрители ще се проведат детски творчески работилници, срещи с герои от представленията и ще бъде представена премиерата на спектакъла „Фонтанът на желанията“. Фестивалната програма включва и три концерта – на част от актьорската трупа на театъра, на група „Кулден“ и на Керана и космонавтите.

При неподходящи метеорологични условия, събитията от фестивала ще се проведат на закрито, в театъра, уточняват от културната институция.

На 14 септември, от 19:00 часа, на камерната сцена на театъра, ще бъде представена и предпремиерата на моноспектакъла на Илия Виделинов „Пияният“. Представлението е базирано върху реални истории на зависими от алкохола хора, допълват от културната институция.

Продължи с четенето

Варна

24-то рали „Обиколка на Варна“ започва днес в морската столица

Published

on

By

24-то рали „Обиколка на Варна“ започва днес в морската столица. Стартът ще бъде даден  в 10:45 часа пред Катедрален храм “Свето Успение Богородично”

П Р О Г Р А М А

24-то класик рали

„ОБИКОЛКА НА ВАРНА”

03 декември 2022

Варна, Катедрален храм „Свето Успение Богородично”

08:30 ч. Пристигане на автомобилите пред Катедрален храм “Свето Успение Богородично”

09:00 ч. – техническа конференция със състезателите в „Юнашки салон”

09:30 ч. – технически преглед на автомобилите и административна проверка

10:00 ч. – Време за медии и публикуване на списъка с допуснатите до старт екипажи

10:30 ч. – официално откриване

10:45 ч. – старт на първи автомобил

16:00 ч. – финал

17:00 ч. – награждаване

Продължи с четенето

Варна

Варненци правят днес жива верига от баня Гъбата през Шахдома до хотел Одесос

Published

on

By

Варненци правят днес жива верига от шахдома до баня „Гъбата“. Събитието е организирано в социалните мрежи и започва от 11.30 часа. Ето какво са написали организаторите:

 

Заедно гражданите на Варна заставаме срещу систематичното обезличаване на Морската столица от действията и бездействията на Община Варна: в т.ч. кмет, главен архитект, общински съвет.
Заедно казваме НЕ на сенчестото градско планиране без реален дебат с гражданите! Ние категорично сме против унищожаването на емблематични сгради за Варна!
Ще направим най- голямата жива верига в града от баня Гъбата през Шахдома до хотел Одесос – ще осветлим как се случват схемите, за да се противопоставим заедно на обезличаването на нашия град!

Продължи с четенето

Варна

Тази вечер варненци излизат на протест под надслов „За честни и свободни избори“

Published

on

By

Тази вечер от 17,30 варненци излизат на протест до сградата на Община Варна, за да протестират за честни и свободни избори. Протестът се организира в социалните мрежи и вече над 100 души са заявили участие. Ето какво написаха организаторите на протеста:

“Хартиената коалиция” прегази Изборния кодекс. Посред нощ ГЕРБ, ДПС и БСП извършиха буквално атентат срещу свободните и честни избори.
Нека покажем непримиримата си воля да избираме свободно и при честни правила.
Да излезем и да защитим правото си на честни избори!

 

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.