Франция иска да смъкне до €100 на месец лизинга на нов електромобил

0
49

Франция подготвя план за поемане на част от месечните вноски по лизинга на електрически автомобили като част от заканата на президента Еманюел Макрон да направи електромобилите по-достъпни. Чрез схемата екипа на Макрон иска да смъкне месечните вноски по лизинга на електрическите автомобили до 100 евро на месец, обясни финансовият министър Габриел Атал в неделя по телевизия LCI, отбелязвайки, че сумата е по-ниска от тази, която много хора харчат за бензин. Правителството работи върху това колко бързо може да бъде въведена мярката.

Макрон обеща спонсорирана от държавата програма за лизинг за домакинства с ниски доходи, за да се противопостави на критиките, че дори със субсидии електромобилите все още са недостъпни за мнозина.

В момента френското правителство предлага субсидии от до 6000 евро за закупуване на електромобили, струващи по-малко от 47 000 евро, с възможна допълнителна помощ по програма за стари превозни средства с двигатели с вътрешно горене. Електрическите автомобили представляват 12% от продажбите на нови автомобили във Франция през първите седем месеца на 2022 г.

Знаем, че за много французи те остават много скъпи“, каза Атал в неделя.

Лизинговата мярка е в полза и на европейските производители на автомобили, които пускат нови електрически модели, включително Renault SA, Volkswagen AG и производителя на Peugeot и Citroen Stellantis.

economic.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page