Connect with us

Събития

Форум за съвременно изкуство във Варна кани на изложба, концерт и пърформанс

Публикувано преди

на

С три събития, сред които концерт и пърформанс, ще завърши форумът за съвременно изкуство „Тропика на рака“ в пространството ReBonkers (барутния погреб) във Варна, който се реализира в партньорство с Фондация ДОМА Арт – София. Изложбата от форума може да бъде разгледана до края на тази седмица, след 16:00 ч. всеки ден. В нея е показана и пластика, изобразяваща бившия български премиер Бойко Борисов, на скулптора Добромир Иван, започнал кариерата си в Австрия като ученик на световно известния артист Йозеф Бойс. Той е ваял и портрети на рок-легенди като Джими Хендрикс, Франк Запа, барабаниста на „Дийп Пърпъл“ Йън Пейс, на модния дизайнер Карл Лагерфелд и на примата на българската естрада Лили Иванова. Материалът на скулптурите му е негов запазен знак – алабастър с покритие от цветна акрилна боя.

В края на форума предстоят три закриващи събития, от които първото е в петък от 19:00 ч. –  пърформанс на Антония Колева от НИТРА – Варна. Тя ще представи своите произведения „Прах в очите“, „Кирливи ризи“, „Подмазка за всякакви ситуации“ и др.

Музикантът Шинго Масуда от Япония ще гостува в събота в 20:00 ч. с изпълнения на собствени композиции на древния многострунен инструмент канун.

Финалът е в неделя, 24 юли, от 18:30 ч., когато ще се състои разговор с участието на Станислава Кирилова – Ая, посветен на романа „Тропика на рака“ от Хенри Милър и неговото значение за либерализацията на съвременната литература на ХХ век.

Всички събития са със свободен вход.

БТА

Продължи с четенето

Събития

Кметът на Варна ще открие форума „Кариера и живот – защо в България?“

Published

on

Кметът на Варна Благомир Коцев ще открие официално най-големия форум за българи в страната и чужбина – „Кариера и живот – защо в България?“, съобщиха организаторите.

Събитието ще се състои на 2 декември в Двореца на културата и спорта в града, организира се от Иван Христов и Андрей Арнаудов, и тяхната платформа за кариера и живот Bulgaria Wants You.  Официално обявени са и имената на лекторите, които ще разкажат своите истории на успеха от сцената на форума. Сред тях са олимпийският шампион по сноуборд Александра Жекова, бившият финансов министър Николай Василев и волейболната легенда Владимир Николов. Редом до тях ще се изявят и топ мениджъри на международни компании, а над 25 кариерни щанда ще предлагат конкретни работни позиции в региона.  Форумът идва във Варна след издания в София, Пловдив, Лондон и Виена.

Събитието „Варна: Кариера и живот“ е напълно безплатно за посетителите, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата.

БТА

Продължи с четенето

Събития

НЧ „Просвета – 1927г.“ в с. Приселци организира „Благотворителен Базар“ за обновяване на библиотеката си

Published

on

Тази неделя НЧ “ Просвета – 1927г.“ в с. Приселци организира “ Благотворителен Базар“ за обновяване на библиотеката си. Събитието е обявено в социалните мрежи, а като начален час е обявен 10.00 ч.

Талантливите хора от нашето село се погрижиха да изработят красиви великденски декорации, картини, ароматни сапуни и още много интересни изненади.Събитието ще се проведе в двора на Храм “ Свети Дух “ с. Приселци. Очакваме ви, за да споделим заедно, красивият празник Цветница и да подкрепим благородната кауза ❤️! – пишат организаторите.

Ние подкрепяме благородната инициатива и приканваме всички жители на Община Аврен и на Варна да подкрепят чителището и да посетят базара.

Продължи с четенето

Събития

14-ти София Филм Фест във Варна се задава с вълнуваща и предизвикателна програма

Published

on

14-ти София Филм Фест във Варна се задава с вълнуваща и предизвикателна програма от 24-ти март до 2-ри април във Фестивален и конгресен център – Варна!
Тазгодишното издание на фестивала ще започне с филма на режисьора Тонислав Христов – „Добрият шофьор“, чиято световната премиера беше в програмата на 62-рия МФФ Солун, непосредствено след това бе представен и пред публиката на 32-рия МФФ в Котбус,
🎟🎬 БИЛЕТИ за 14-ти София Филм Фест във Варна – СКОРО!
ДОБРИЯТ ШОФЬОР
Финландия-Швеция-България, 2023, 110 мин, цветен
Иван е български таксиметров шофьор, който живее в курорта Златни пясъци. Той спестява пари, за да се върне във Финландия, където са съпругата и синът му, и да поправи грешките от миналото.
Парите не достигат и Иван е принуден да прояви изобретателност, за да печели по-бързо, което му създава проблеми. Ако въобще успее да стигне до другия край на Европа, възможно ли е да поправи това, което някога е било разрушено?
РЕЖИСЬОР
Тонислав Христов
СЦЕНАРИЙ
Каарле Ахо, Тонислав Христов, Константин Божанов
ОПЕРАТОР
Орлин Руевски
МУЗИКА
Лиса Нордстрьом
С УЧАСТИЕТО НА
Малин Кръстев, Герасим Георгиев, Слава Дойчева, Алма Пойсти, Амос Бротерус
ПРОДУЦЕНТИ
Каарле Ахо, Кай Нордберг

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page