Connect with us

Спорт

Тежки санкции за баскетболния Черно море Тича след мача с Черноморец

Публикувано преди

на

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи сериозни санкции на Черно море Тича след срещата с Черноморец, играна на 12 ноември.

ДАС разгледа доклада на Ивелин Тонков от срещата във Варна. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет наложи на Черно море Тича имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване от страна на публиката установения ред. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото. Съгласно доклада на дежурния представител на Българската федерация по баскетбол (БФБ) и вземайки предвид депозираното от ръководството на БК Черноморец Бургас становище, относно случилото се след края на срещата, проведена на 12.11.2022г., ДАС приема за установено следното:

Според рапорта за инциденти на дежурния представител, след края на срещата, феновете на отбора домакин са навлезли на терена и са извършили непристойни прояви, които създават ненормална обстановка на терена, изразяващи се в отправяне на обиди и заплахи към съдийския състав, състезателите и длъжностните лица на противниковия отбор. Описаното в доклада на дежурния представител на БФБ поведение на публиката е недопустимо, и по същността си изпълва фактическия състав на нарушение по смисъла на горецитираните разпоредби на ДАП, поради което ДАС налага санкцията в указания размер.

На Черно море Тича бе наложена и имуществена санкция размер на 300 (триста) лева за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, по време на срещата от публиката на домакина БК Черно море Тича са хвърлени на игралното поле предмети, незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет. Вземайки предвид дързостта на извършеното и големия брой хвърлени предмети съгласно доклада, ДАС налага санкция в указания по-горе размер общо за всички хвърлени предмети, а именно по 100 (сто) лева за всяка бутилка от минерална вода.

Варненци са санкционирани и с имуществена санкция размер на 2000 (две хиляди) лева, както и с лишаване от домакинство/провеждане на домакински мач пред празни трибуни за следващите 2 (две) домакински срещи на клуба на основание чл.37, т.3 от ДАП на НБЛ, за саморазправа чрез употреба на физическа сила със състезатели на БК Черноморец Бургас след края на срещата на 12 ноември. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, предоставените снимкови и видеоматериали от срещата и вземайки предвид депозираното от ръководството на БК Черноморец Бургас становище относно случилото се по време на срещата, проведена на 12.11.2022 г., ДАС приема за установено следното:

Според рапорта за инциденти на дежурния представител, както и видимо от кадри от Keemotion системата  непосредствено след края на срещата част от феновете на БК Черно море Тича са навлезли на терена и са влезли в саморазправа чрез употреба на физическа сила с част от състезателите на гостуващия отбор. Описаното поведение на феновете на отбора домакин представлява сериозно нарушение, както на установения ред за провеждане на баскетболни срещи, така и на обществения ред, което е недопустимо. Предвид характера на извършеното сериозно нарушение от страна на феновете на БК Черно море Тича и съгласно предвиденото в ДАП на НБЛ наказание, ДАС налага кумулативно двете санкции на отбора домакин.

Тач Анру от отбора на Черно море Тича бе глобен със 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата във Варна. Нарушението е отсъдено за реакция и оспорване на съдийско отсъждане. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Иван Спиров от Черно море Тича бе санкциониран със100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение за несъгласие със съдийско отсъждане и ритане на топката. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.5 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ бе наложена и на Костадин Лазаров от Черно море Тича за техническо нарушение за реплики срещу съдийско отсъждане. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.6 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

БТА

Продължи с четенето

България

Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз

Published

on

By

Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз. По-рано днес Михаил Касабов официално беше вписан от Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на футболната ни централа, предаде БГНЕС.

Това стана в 14:02 ч., а името на Михайлов беше заличено в Регистъра. Бившият вратар на националния отбор подаде оставка на 27 ноември 2023 г. След заседанието на изпълкома на 6 декември обаче от „Бояна“ отказваха Михайлов да бъде отписан, а Касабов вписан. Стигна се и до отказ за вписване на поканата за изборен конгрес. След обжалване в съда от страна на Михайлов СГС разпореди поканата за конгреса на 15 март да бъде вписана.

Това решение обаче не е окончателно, тъй като има входирани четири жалби срещу вписването на Касабов и изключително важно ще бъде становището на съдиите от Софийския градски съд. Членовете на Изпълкома – Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков, които само само преди 45 дни гласуваха „за“ това Михаил Касабов да наследи Михайлов до предстоящия Конгрес, вече са на коренно противоположна позиция.

На ход са четирима съдии от Софийски градски съд – Нели Алексиева, Петя Георгиева, Весела Офицерска и Никола Чомпалов.

Източник: БНР

Продължи с четенето

Варна

Черно море търси ляв защитник след напускането на Александър Василев

Published

on

By

Изказване на треньора на Черно море Илиан Илиев след контролната среща между варненския тим и Черноморец Бургас, завършила 2:0 за домакините.

Илиан Илиев (треньор на Черно море) – „След контролите трябва да повтаряме едно и също, вчера тренирахме два пъти, днес една тренировка – контролна среща. Някои понасят по-тежко натоварванията, други – по-леко, така че сме доволни откъм старанието. Има обаче какво да се желае, особено в завършващата фаза. Създадохме някои ситуации, но ние трябва да създаваме повече, естествено и да отбелязваме повече.

Първите впечатления от Уеслен Жуниор ще си ги запазя за себе си. Аз казах, че идва от първенство, но то не е на нашето ниво и на нашия ритъм, колкото и да казваме, че ни е слабо първенството. Ако иска да играе тук, в периода, в който ще му се вади визи, трябва да поработи доста, да влезе и да вкара повече динамика. Като техника знаем, че я има, но за другите неща трябва да ги подобрява. Да, така е – получават се спънки при картотекирането, но те са си нормални процедури, които не можем да избегнем. Надяваме се малко по-бързо да се случи, естествено. Уеслен Жуниор е добре да играе на двете позиции – като краен нападател и на върха на атаката, той може да играе и зад нападателя, но в момента правихме състава според това, което имаме в момента.“

„Знаете, че и Даниел Димов и Васил Панайотов имат проблеми, не са тежки, но са надяваме да се върнат и те. За Александър Веселински ще преценяваме как ще процедираме занапред. Да, футболистът е на проби. След излизането на Сашо (Александър Василев) ние търсим ляв защитник. За третата контрола в Турция на 1 февруари чакаме да ни се определи съперник, така че със сигурност ще имаме контрола тогава“, добави Илиев.

Запитан за програмата за програмата за първите три кръга при възобновяването на първенството специалистът каза, че със сигурност е добре в понеделник да се играе мача в 18:00  часа, отколкото в 16:00, както е по програма първият мач между Лудогорец и Черно море. „Аз мисля, че това не е добре, със сигурност е нормално да се даде време за почивка между европейските мачове на Лудогорец, но мисля, че не е нормално да играем в 16:00 в понеделник, тъй като следващия понеделник мачът ни вкъщи с Ботев Враца е от 17:30 часа“, заяви Илиан Илиев.

„Може би към този мач с Враца има по-голям зрителски интерес и за това е с такъв час – 17:30, а към срещата с Лудогорец няма такава гледаемост и хората могат да си стоят на работа докато свърши мачът“, каза още Илиев.

„Според Вас това случайно ли е?“, попита специалистът и допълни, че е нормално срещата с Лудогорец да се измести за 18:00 часа. „Лудогорец играят вкъщи с Черно море, успеваемостта им срещу нас не е 100-процентова, но винаги са имали преимущество, така че не виждам защо трябва да играем в 16:00 часа, когато може да се играе в 18:00 часа, да не говорим защо е в делничен ден, но това го приемаме“, обобщи Илиев.

Източник: БТА

Продължи с четенето

Спорт

Черно море ще играе осем контроли по време на подготовката си

Published

on

By

Лидерът във временното класиране на efbet Лигата Черно море ще изиграе осем контролни срещи по време на подготовката си за пролетния дял от първенството. Тимът стартира подготовката днес, а първото занимание се проведе на стадион „Тича“ във Варна.

„Моряците“ ще се готвят във Варна до 20 януари, а на следващия ден отборът заминава на лагер в Турция. Подготовката в югоизточната ни съседка ще продължи до 2 февруари. До началото на първенството Черно море ще тренира във Варна.

Общо осем проверки ще изиграе тимът по време на подготовката си. Първата контрола е на 13 януари, съперник ще е тимът на Фарул, а мачът ще се играе в Констанца. Следва спаринг с Черноморец Бургас на 17-и януари. В Турция „моряците“ срещат Слован Либерец и Днепър-1 съответно на 24-и и 30-и януари. За 1 февруари се търси съперник.

След завръщането на тима във Варна Черно море ще срещне Дунав Русе и Черноморец Балчик, като и двете проверки ще се играят в един ден – 7 февруари. Последната контрола ще бъде срещу тима на Добруджа на 10 февруари, когато ще бъде и официалното представяне на отбора за пролетния дял от шампионата.

Контролите на Черно море:
13 януари: Фарул – Черно море

17 януари: Черно море – Черноморец Бургас

24 януари: Черно море – Слован Либерец

30 януари: Черно море – Днепър 1

1 януари – търси се съперник

7 януари: Черно море – Дунав Русе и Черно море – Черноморец Балчик

10 януари: Черно море – Добруджа;

БТА

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page