Съдът наложи две хиляди лева парична гаранция на мъжа, обвинен за катастрофата, при която загина 19-годишно момиче

0
97

Софийският градски съд наложи парична гаранция от две хиляди лева на Валентин Иванов, 59-годишен, обвиняем за смъртта на 19-годишно момиче при катастрофа в столицата. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред горната инстанция.

Инцидентът се случи на 14 октомври. Камионът, управляван от Иванов, блъска младата жена, която пресича пешеходна пътека, а след това се удря в спирка на градския транспорт. Впоследствие мъжът е задържан и му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушение на Закона за движение по пътищата.

По време на днешното заседание стана известно, че обвиняемият страда от 15 години от епилепсия и приема лекарства. В медицинската експертиза от болница „Пирогов“ пише, че липсват данни за епилептичен припадък.

От прокуратурата поискаха „домашен арест“ за Иванов, като беше посочено, че той не е предприел действия да избегне катастрофата. Адвокатът му обаче настоя за по-лека мярка поради влошено здравословно състояние, като отбеляза, че вероятно той е получил внезапно прилошаване в момента преди инцидента и даде примери за неадекватно поведение на обвиняемия, докато се е лекувал в болницата след катастрофата.

Все още няма изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е било състоянието на Иванов към момента на инцидента, нито съдебно-психиатрична експертиза, посочи съдебният състав и отбеляза, че няма основания за налагане на домашен арест.

БТА

Comments are closed.

You cannot copy content of this page