СРАМ! СЕМ не избра нов директор и остави Кошлуков начело на БНТ

0
90

СЕМ не успя да избере днес нов генерален директор на БНТ и така остави за неопределено време Емил Кошлуков начело на обществената телевизия. След проведените три гласувания нито един кандидат не получи необходимите минимум 3 гласа от петимата членове на регулатора. Сашо Диков получи 2 гласа (От Симона Велева и Соня Момчилова), Венелин Петков също 2 (Пролет Велкова и Симона Велева), а Емил Кошлуков – 1  (от Галина Георгиева) по време на финалното трето гласуване.

Така конкурсът се прекратява и ще бъде обявен нов. Процедурата ще бъде обявена още на следващото заседание на съвета, обяви председателят Соня Момчилова, според която нито един от явилите се осем кандидати не е бил подходящ. До новия избор старият директор ще продължи да ръководи БНТ.

По думите на Пролет Велкова провалът на процедурата поставя въпроса доколко автономни са гласовете на членовете на медийния регулатор. Четирима от петимата членове на съвета са били съгласни да не допуснат Емил Кошлуков до днешния конкурс (както апелираха в писмо до СЕМ журналисти и общественици), но били посъветвани от юристи, че това може да доведе до съдебно обжалване и проблеми за бъдещото ръководство на медията.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page