Connect with us

Варна

Спартак (Варна) с петима нови футболисти за новия сезон

Публикувано преди

на

Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон с 19 футболисти, от които петима нови. Те са полузащитниците Ромеш Ивей, Божидар Васев и Руслан Черненко и защитниците Тихомир Димитров и Илкер Будинов.

Старши треньорът на тима Васил Петров заяви, че отборът стартира тренировките с настроение.

„Започваме с настроение, надявам се всичко да премине позитивно, да свършим много работа и да се подготвим както трябва“, посочи специалистът.

До края на седмицата ще пристигнат още петима футболисти, каза единият от президентите на отбора Асен Миланов. Другият президент – Павлин Николов, допълни, че четирима от тях са чужденци, които не са играли в България. По думите му трима от тях ще подпишат на 90 процента, а другите двама – на 50 процента.

Петров каза, че се търси футболист на поста централен нападател.

„Имаме варианти, надяваме се да се случат. Едното име е на чужденец и е познато на хората, които са близко до футбола. Има вариант да привлечем още един вратар или ще разчитаме на Иван Атанасов, това ще се реши от треньора на вратарите, заедно с щаба“, допълни той. По думите му Спартак няма да се разделя с други играчи.

Тази седмица отборът ще се подготвя във Варна. От 13 до 25 юни е на лагер в Банско. След това тимът се прибира. Потвърдените засега контроли на тима са със Славия на 19 юни и на 25 юни с Пирин. Имаме уговорки, но остава да подпишем контрактите за останалите проверки, обясни треньорът.

„Искрено се надявам да влезем в срок и да бъде изградено осветлението на стадиона, работи с големи темпове“, каза още наставникът.

Павлин Николов допълни, че като се махнат бюрократичните пречки, има шанс до края на юли осветлението на стадиона да е готово. Според него отборът ще играе максимум 1 или 2 от домакинските си срещи в Каварна.

Целта пред тима е да се утвърди като един от сериозните футболни клубове в efbet Лигата, каза Павлин Николов. Той бе категоричен, че Спартак (Варна) е обезпечен финансово.

БТА

Варна

Кметът на Варна кани кметовете от Североизтока в общ План за растеж на региона

Published

on

By

План за икономически растеж на Североизтока е готов да предложи кметът на Варна Благомир Коцев. Той се срещна с кмета на Добрич Йордан Йорданов днес. Срещата се проведе във Варна и целеше координиране на усилията за привличане на инвестиции в Североизтока.

Районът ни е силно зависим от завършването на АМ „Хемус“. Хората искат да знаят срока на завършването й, каза Йорданов. Нашата задача е да осигурим изпреварващ растеж на Североизтока, заяви от своя страна кметът на Варна Коцев. Той предложи морската столица да бъде домакин на среща на кметовете от Североизтока за съвместни проекти и привличане на финансиране.

Кметът на Добрич подчерта, че почти всички кметове на областни центрове в региона са новоизбрани и приема поканата като изражение на един нов стил на работа и обещаващо сътрудничество.

Двамата градоначалници се договориха да подготвят срещата във Варна още преди Коледа.

По време на разговорите се очертаха възможните полета за сътрудничество между двете общини. Общи проекти на морската столица и столицата на Добруджа в областта на инфраструктурата например е разширяването на пътя Добрич-Варна. Други възможни проекти включват пътищата по направленията към Дуранкулак и Силистра, които имат определящо значение за икономическото оживяване на района. Кметовете говориха и за съвместни спортни обекти, логистичен център на двете съседни общини и терени, които да обслужват бъдещите  индустриални зони на Добрич и Варна.

Кметовете се договориха да ускорят подготовката на проекти с Асоциацията на черноморските общини. Йорданов и Коцев подготвят и съвместна среща с АПИ във връзка с инвестиционната и ремонтната програми за 2024 година, касаещи региона.

За срещата с кметовете от Североизтока те ще подготвят и индикативен списък с проекти по линия на интегрираните териториални инвестиции, които дават хоризонт за привличане на общо стратегическо финансиране.

Интегрираните териториални инвестиции са инструмент, който Община Варна трябва да ползва по-умело и с повече хъс, каза на срещата кметът на Варна Благомир Коцев.

Продължи с четенето

Варна

Благомир Коцев е новия кмет на Варна

Published

on

By

След 10 годишно управление на Иван Портних морската столица Варна има нов кмет. Благомир Коцев от коалицията ПП/ДБ успя да спечели доверието на варненци след като на балотажа спечели 52,3% от гласовете, побеждавайки опонента си Иван Портних от ГЕРБ с 41,7%.

Продължи с четенето

Варна

Според букмейкърите най-оспорвана е кметската битка във Варна

Published

on

By

Най-оспорваната кметска битка сред големите градове според коефициентите за залозите на „Уинбет“ е във Варна. Букмейкърската компания оценява на 1.72 (стойностите са с вчерашна дата) възможността Иван Портних (ГЕРБ) да стане кмет отново, а на 2.10  – Благомир Коцев (ПП-ДБ). Цифрите означават изравнени сили. Другата любопитна ситуация е в Пловдив, където Ивайло Старибратов (ПП-ДБ) е извън тройката. Той е с коефициент 5, изпреварен от издигнатия от местна коалиция Славчо Атанасов – 3.75. Кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров е оценен на 1.30.

В София шансовете на Васил Терзиев (ПП-ДБ, „Спаси София“ ) са оценени на 1.25, а на Антон Хекимян (ГЕРБ) на 3.75. Трети е Деян Николов („Възраждане“) с 15. Любопитно е, че лявата кандидатка Ваня Григорова е с коефициент 21, тоест шансовете й да бъде кмет се оценяват като твърде малки. Победа за друго доста обсъждано име – Вили Лилков, е равносилна на фантастика – 151. Доста по-завързани изглеждат нещата относно избирателна активност на първи тур в столичната община – за активност над 42.5% коефициентът е 1.75, под този праг – 2.05%

В Русе коефициентът за сегашния кмет Пенчо Милков (БСП) е 1.44, а на кандидатката на ПП-ДБ Рена Стефанова – 3. В Плевен също е интересно. Настоящият кмет Георг Спартански, издигнат като независим, е оценен на 1.35. Герберът Валентин Христов – с 3.50, а Наталия Цанева (ПП-ДБ) – с 5.50.

За Бургас и Стара Загора се приема, че най-неизненадващото нещо е герберите Димитър Николов и Живко Тодоров да бъдат преизбрани – коефициентите им са 1.05. Интересно е, че в Бургас на второ място с 9 е оценен издигнатият от инициативен комитет Димитър Найденов – една от кандидатурите на ПП-ДБ; за другата – Константин Бачийски, въобще не е предложен коефициент.

Красимир Каменов във Враца и Златко Живков в Монтана (и зад двамата е ГЕРБ) също са отявлени фаворити с 1.02.

segabg.com 

*Колажът е на varnalive.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page