„Слънчев бряг“ АД отчита с над половин милион лева повече приходи в края на август на годишна база

0
76

„Слънчев бряг“ АД отчита с над половин милион лева повече приходи от началото на годината до края на август в сравнение със същия период на 2021-а. Това съобщиха от акционерното дружество.

През първите осем месеца на годината са повишени приходите от наеми и ползване на транспортната инфраструктура с над 330 000 лв. „Това се дължи главно на по-големия интерес от страна на бизнес оператори в комплекса към наем на площи и приходи от пропускателен режим, както и в по-малка степен на повишените цени в следствие на инфлацията“, смята изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров.

Приходите от тротоарно право са се повишили над два пъти, а от пропускателен режим с над 60 на сто.

През втората половина на септември комплексът отчита повишен брой туристи в сравнение с предходната година. Това са предимно чуждестранни посетители от Великобритания и Полша.

Реализираните инвестиции от страна на дружеството само в поддръжка на инфраструктурата са в размер на над милион лева за този сезон. В тази сума влизат поддръжката и обновяването на улици, алеи, тротоари, поддръжка на алейно осветление, озеленяване и паркоподдържане, санитарна дезинфекционна дейност, както и разходи за видеонаблюдение, контрол на достъпа, ред и сигурност.

БТА

Comments are closed.

You cannot copy content of this page