Connect with us

Варна

След като новото пристанище е неизползваемо, варненските общинари дават 470 хил.лв за „облагородяване“ на старото рибарското селище

Публикувано преди

на

Варненските общински съветници гласуваха да се отделят 470 хиляди лева за „облагородяване“ на рибарското селище „Карантината“ и обособяване на зона за спорт. Предвижда се Община Варна да кандидатства по европроект и средствата да бъдат възстановени от Програмата за морско дело и рибарство. Дали обаче в крайна сметка ще има зони за спорт е доста съмнително, защото и при облагородяването на Морска гара по проект беше предвидено да има зони за спорт, но в резултат варненци получиха кръчми и автомивка.

Припомняме, че общинарите изградиха пак по европроект абсолютно неизползваемо пристанище и наляха в него милиони левове. Тъй като то не може да бъде използвано сега ще се наливат още пари, резултатът от които най-вероятно ще са нови кръчми и паркинги към тях.

Какво мислят рибарите за новото пристанище става ясно от думите на председателят на най-голямото рибарско сдружение във Варна „Черноморски изгрев“ Емил Милев. Пред общинските съветници той заяви:

„Виждаме едно наливане на пари в пристанище „Карантината“, което за нас не е пристанище и никога няма да бъде, нека не се залъгваме. Може да бъде всичко друго – амфитеатър, зона за отдих, за разходки, но дали ще стане рибарско пристанище не сме наясно и не можем да го повярваме.“

 

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page