Connect with us

Интересно

Сексът изгаря повече калории от спорта: Мит или реалност?

Публикувано преди

на

ексът изгаря ли повече калории от спорта? Като се има предвид постоянното движение по време на една страстна нощ, идеята да се счита за форма на кардио тренировка не звучи толкова пресилена. Със сигурност това е въпрос, който е минавал все някога през ума ви.

Милиони от нас си поставят за цел да влязат във форма. Мнозина не обичат спорта, но добрата новина е, че има приятен начин, чрез който да се отървете от излишните килограми, а именно сексът.

Един от най-известните митове е, че можете да изгорите повече калории по време на интензивен секс, отколкото във фитнеса, но колко вярно е това твърдение?

Сексът изгаря ли повече калории от спорта?

Замяната на тежките тренировки във фитнес залата с удоволствие като секс звучи като чудесна алтернатива за влизане във форма. Истината обаче е, че колкото и секс да правите, това няма да замени ползите от спорта.

Половин час секс представлява калориен разход от 69 калории при жените и 101 калории при мъжете. Тази разлика в калориите се дължи на факта, че мъжете тежат средно повече от жените.

От друга страна, с половин час бягане се изгарят около 213 калории при жените и 276 при мъжете.

Източник: iStock Photos/Getty Images

Следователно голямата разликата в изразходената енергия при двата вида кардио е очевидна. Традиционните упражнения изгарят около три пъти повече калории от добрия секс.

Трябва да се отбележи, че един секс обикновено не продължава повече от 15 минути и изразходените калории могат да бъдат повече или по-малко, в зависимост от интензивността.

Колкото по-голяма е интензивността, толкова по-добре. Въпреки че сексът не изгаря повече калории от спорта, има определени фактори, които ще ви помогнат да изразходите повече енергия от обикновеното по време на страстна нощ. Както се случва по време на истинска спортна тренировка, позите, интензивността и продължителността са ключови.

Човекът, който е отгоре по време на интимната игра, е този, който изразходва повече калории, поради движението и усилията. От друга страна този, който лежи отдолу, гори по-малко.

Ето защо, ако искате да отслабнете с помощта на секс, е най-добре сте действащите. Воденето на активен сексуален живот, с интензивни и страстни моменти, може да доведе до значителен разход на калории. Въпреки това, средно се горят три пъти по-малко от тренировките във фитнес залата.

Отговорът на въпроса е ясен – не е вярно, че сексът изгаря повече калории от спорта.

Въпреки това, придружен от редовни тренировки и балансирана диета, сексът може да помогне за намаляване на теглото и изгарянето на калории.

Източник: iStock Photos/Getty Images

Гледайте на него като допълнителен и приятен начин да стигнете по-бързо крайната си цел, а именно изваяна форма. Просто изберете любимата си поза и се насладете на здравословен сексуален живот като двойка.

Така че, ако по някаква причина не можете да спортувате няколко дни, не се притеснявайте. Можете да помолите партньора си за помощ, така че и двамата да тренирате по домашния и приятен метод, за да не загубите форма до следващото посещение на фитнеса.

Елидабет Астарджиева, vesti.bg

 

Продължи с четенето

Интересно

На 14 юли стартира „Диви и щастливи“ – първото по рода си романтично онлайн риалити предаване

Published

on

“Диви и Красиви” е първо по рода си романтично онлайн риалити предаване в България, в което 14 напълно непознати мъже и жени ще преминат през буря от емоции и куп вълнуващи предизвикателства, за да открият цената на истинската любов.

За разлика от стандартните предавания в българския ефир, зрителите на “Диви и Красиви” могат да очакват изключителна динамика, професионална кинематография, интригуващо съдържание. Първото излъчване ще бъде на 14ти юли 2024 от 18ч, като седмично ще се излъчват по два епизода.
“Диви и Красиви” е изцяло авторска концепция, създадена от Михаил Недков и Неделчо Богданов.

Вижте трейлъра и се абонирайте за Ютуб канала на “Диви и Красиви”, за да не пропускате нито един епизод.

 

 

Продължи с четенето

Интересно

Ватикана ще изгражда соларен парк за своите енергийни нужди

Published

on

Папа Франциск разпореди изграждането на фотоволтаична централна, която да покрива енергийните нужди на Ватикана, предаде Ройтерс. Ватиканът е най-малката държава в света с площ от едва 0,44 кв. км.

87-годишният понтифик нареди чрез личен папски указ централата да бъде изградена извън стените на Ватикана, в северозападните покрайнини на Рим.

Районът принадлежи на Ватикана и в него вече се помещава радиопредавателен център на Радио Ватикана, който също ще се захранва от новия соларен парк. В папския указ не се уточнява колко голяма ще бъде този парк и кога ще бъде готов.

„Трябва да преминем към устойчив модел на развитие, който намалява парниковите емисии в атмосферата, като се стреми към климатична неутралност“, казва Франциск в указа.

Франциск отправи предупреждение за опасностите и предизвикателствата, свързани с изменението на климата, както и за необходимостта от намаляване на използването на изкопаеми горива в своята забележителна енциклика „Laudato Si“ от 2015 г. В нея той предупреди, че планетата „започва все повече да прилича на огромна купчина боклук“.

Папата възложи задачата за изграждането на соларния парк на кардинала, който изпълнява функциите на управител на Ватикана, и на ръководителя на Администрацията за управление на имуществото на Светия престол. Това е службата, която управлява имуществото на Ватикана и обикновено се описва като нейната централна банка.

БТА

Продължи с четенето

Интересно

Ето за какво да внимавате при почивката на плажа

Published

on

Търговците да бъдат коректни, а почиващите да четат внимателно условията за ползването на туристическите услуги. За това призова Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“ пред радио „Фокус“.

„В началото на новия летен сезон станах свидетел на ситуация, в която туристи се възмущаваха, че са им таксували шалтета и масичка към наетите от тях два шезлонга и чадър, като твърдяха, че не е имало предварителна информация за това. Нашата проверка на информационната табела за платената зона показа, че цени за наем на масичка и шалтета все пак има, но те са със значително по-дребен шрифт и в далеч по-невзрачен цвят в сравнение с тези за основните атрибути – шезлонг и чадър. Това е некоректно от страна на търговеца и може да въведе в заблуждение потребителя, както и се е случило с тези хора“, разказа Руменова. Тя добави, че това е нелоялна търговска практика и за нея трябва да сезират контролния орган – Комисия за защита на потребителите, както и Министерството на туризма.

Във връзка със случая експертът припомни, че ценоразписите за предоставяните на плажа и където и да било другаде услуги, менютата в заведенията и т.н., трябва задължително да са и на български език и в български лева. Те трябва да са ясно и четливо изписани и да не въвеждат в заблуждение чрез игра с шрифтове, цветове и пр. Освен това, ако търговецът не е посочил цена за дадена услуга, то потребителят не следва да дължи нищо.

Габриела Руменова препоръча още преди да резервираме място за настаняване, след като вече сме прегледали няколко оферти, да се върнем и да прочетем отново в детайли тази, на която сме се спрели, преди да я капарираме. Така ще се уверим, че не сме се заблудили за нещо. Добре е също така преди това да се свържем с обекта и да се поинтересуваме на рецепция за важните за нас неща, тъй като от наша гледна точка те може да се решаващи да се спрем на именно тази оферта, а за хотелиера да са второстепенни или съвсем незначителни.

Тя даде пример с чадъри към all inclusive-a на хотел, които се оказват на последна линия. А също и с история на майка с малки деца с резервация на стая, за която се е знаело, че няма изглед към морето, но не е било известно, че прозорците гледат към гробищата. Руменова обърна внимание и на това да се внимава с амбулантните търговци на храна и плажни принадлежности, както и задължително да се изисква касов бон.

expert.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page