САЩ отпускат $ 5 милиарда изграждане на зарядни устройства за електромобили на щатските магистрали

0
79

Министерството на транспорта на САЩ във вторник заяви, че е одобрило планове за станции за зареждане на електрически превозни средства за всичките 50 щата, Вашингтон, окръг Колумбия и Пуерто Рико, покриващи приблизително 75 000 мили магистрали.

По-рано тази година администрацията на Байдън отпусна 5 милиарда долара на щатите за финансиране на зарядни устройства за електромобили за пет години по междущатските магистрали като част от двупартийния инфраструктурен пакет. Съгласно плана, озаглавен Национална програма за формула за инфраструктура за електрически превозни средства, държавите предоставиха своите предложения за внедряване на EV инфраструктура на Съвместния офис за енергетика и транспорт.

Щатите вече са одобрени да изградят мрежа от станции за зареждане на EV по определени коридори за алтернативни горива на националната магистрална система и имат достъп до повече от 1,5 милиарда долара за подпомагане на изграждането на зарядни устройства.

Не е ясно колко станции за зареждане ще поддържат средствата и държавите все още не са споделили конкретни местоположения на зарядни устройства. Служители на Министерството на транспорта казаха, че щатите трябва да инсталират станции на всеки 50 мили и да гарантират, че всяка станция е разположена в рамките на една миля от междущатска магистрала.

„Одобрихме планове за всичките 50 щата, Пуерто Рико и окръг Колумбия, за да гарантираме, че американците във всяка част на страната – от най-големите градове до най-селските общности – могат да бъдат позиционирани да отключат спестяванията и ползите от електричеството превозни средства“, каза министърът на транспорта Пийт Бутигиг в изявление.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page