Сашо Диков: Провалът на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса

0
73

Големият провал на Съвета за електронни медии е, че не успя да събере кураж и да не допусне Емил Кошлуков (настоящ генерален директор на БНТ – б.р.) до конкурса. С това медийният регулатор щеше да даде знак, че става дума за нов състав на СЕМ. Четири от тях са сменени – две от президентската квота и две от новия парламент. Щеше да е знак, че тази нова власт излъчва нови хора с нов поглед. Това зави пред БНР журналистът Сашо Диков, кандидат за генерален директор на БНТ в конкурса, който приключи без избор на нов шеф на обществената телевизия.Според него избор е имало и той е бил Емил Кошлуков да остане поне още 3 месеца на поста си.

„Недопускането на Кошлуков щеше да е знак за ново отношение към престъпващите правилата, какъвто безспорно е той“, заяви Диков. По думите на журналиста Симона Велева е нарушила закона, като е гласувала за двама кандидати – и за него, и за Венелин Петков.

„Другото, което ме възмути, е Габриела Наплатанова. След като заяви, че най-добър е Венелин Петков, че го познава и е работила за него. Като е най-добър, гласуваш за него, за да стане шеф на тази телевизия и за да не остане Кошлуков още 3 месеца там. Какво се оправдаваш с конфликт на интереси!“. Сашо Диков потвърди, че ще участва и в новия конкурс за генерален директор на БНТ.

 

novini.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page