Руската армия търси да назначи войници за „специалната военна операция“ в Украйна, като им предлага месечно заплащане от 3000 долара. За целта военни представители обикалят с камиони, за да набират такива доброволци, предава Reuters.

Един от тези камиони е разположен в централен парк в южния руски град Ростов. Войници в камуфлажи и черни маски показват оръжията си на заинтересовани от офертата минувачи и раздават брошури с надпис „Военна служба по договор – изборът на истинския мъж“.

Според офицер от камиона в Ростов, цитиран от Reuters, търсените кадри трябва да са руснаци и чужденци на възраст от 18 до 60 години с поне средно образование.

Предлаганата минимална месечна заплата е 160 000 рубли (2700 долара), което е почти три пъти над средната за страната.

Желаещите споделят, че винаги са били привлечени от военната служба и това сега е отлична възможност да съберат необходимите документи.

Москва не е актуализирала официалния брой на загиналите от 25 март, когато каза, че 1351 руски войници са били убити и 3825 ранени. Миналата седмица Кремъл заяви, че не е обсъждана национална мобилизация за укрепване на силите.