От днес Райфайзенбанк става KBC Банк България

0
196

От днес Райфайзенбанк сменя името си на „KBC Банк България“. Промяната се случва, след като тя беше купена от собственика на ОББ у нас – „KBC Банк“. Предстои и сливане между двете банки – ОББ и досегашната Райфайзенбанк и така у нас ще се „роди“ нова мегаструктура, а KBC става най-голямата интегрирана финансова група у нас с 2,5 милиона клиенти, обяви новият собственик на пресконференция.

С финализираната вчера сделка за придобиването на Райфайзенбанк (България) и нейните дъщерни дружества у нас белгийската финансова група KBC в България обхваща 14 компании в секторите банкиране, застраховане, лизинг, застрахователно посредничество, управление на инвестиции, пенсионно осигуряване и факторинг.

Новите дружества в групата ще носят временно в името си международно разпознаваемия бранд KBC. „KBC Лизинг“ е новото име на „Райфайзен Лизинг“, „KBC Управление на инвестиции“ е новото име на „Райфайзен Асет мениджмънт“, а „KBC Застрахователен брокер“ е новото име на „Райфайзен Застрахователен брокер“.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page