Connect with us

Варна

Пред Аквариума в Морската градина от днес започва Еко фест „Варна – Морето“

Публикувано преди

на

Еко проект „Варна-Морето” ще събере любителите на хубавата и здравословна храна от днес до 09.08.22г. в градинката пред Аквариума в Морската градина на Варна. Това е вторият проект, по който работят „Българска Стрийт Фууд Асоциация” и „Улицата на готвачите” в партньорство с „Институт по океанология – БАН„ и „Аквариум Варна”. След успешното началото на „Зелената” Революция, “Варна – Морето” ще предложи и специални дискусии за опазването на околната среда и водите, творчески и еко работилници. След успешното начало на „Зелената” ни Революция, „Българска стрийт фууд асоциация” и „Улицата на готвачите” в партньорство с „Институт по океанология – БАН„ и „Аквариум Варна”, с огромно вълнение Ви представяме втория си еко проект „Варна – Морето”.

Кога: 4-9 август, от 10 до 23 часа

Къде: пространството около Аквариума в Морската градина, Варна

„Варна – Морето” е втората концепция, победител в конкурса на „За Земята”, член на най-голямата природозащитна международна мрежа „Приятели на Земята” (Friends of the Earth), по европейския проект „Clim Act”, „ За климатична адаптация и устойчив начин на живот”. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Европейски съюз. Основен акцент ще бъде биоразнообразието и опазването на водните видове, чистотата на Черно море и замърсяването на световния океан с пластмасови отпадъци. Гостите ще могат да се включат в много важни и интересни дискусии, творчески и еко работилници, както и участие на еко организации от цялата страна, и лично на Грийнпийс България. Те ще демонстрират своята дейност и виждания как да опазим водното богатство на планетата, разказаха за Радио Варна организаторите Валери Петров и шеф Филип Спасов.

Една от атракциите в първия ден на еко феста е изследователската подводница на Института по океанология – Варна, която е достъпна за оглед от варненци и гости на града.

БНР

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page