Connect with us

Варна

Празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде в курорта Св. св. Константин и Елена

Публикувано преди

на

От 26 август до 2 септември в курорта Св. св. Константин и Елена ще се проведат традиционните празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с гроздови продукти. За пета поредна година първият български морски курорт ще предложи на своите гости да станат част от събитие, което има за цел да популяризира лечебните качества на винените терапии за красота, лице и тяло. Специалистите по физикална и рехабилационна медицина препоръчват процедурите да се правят в края на летния сезон. Ваните с гроздови екстракти, хидратиращите терапии за лице и тяло, масажите с пилинг ефект подготвят тялото за по-голяма устойчивост срещу инфекции през есенно-зимния период, подобрят обмяната на веществата, имат антиоксидантен ефект, тонизират тялото и са отлични за сияйна кожа.

Винените терапии помагат и за подобряване на различни състояния при проблеми със сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система. Гостите на Св. св. Константин и Елена могат също да дегустират вина от бутикови варненски изби, а също и да спечелят в томбола Wine Beauty терапии. Любопитен факт от историята на курорта е, че в миналото тук се е намирала първата гроздолечебна станция в България. Туристите съчетавали здравословния морски климат и морелечението с гроздолечение. В съвремието Св. св. Константин и Елена поддържа  традициите, като предлага автентични и нови лечебни и СПА терапии, винени вани, в съчетание с лечебните свойства на минералната вода на курорта.

Програма „Празници на гроздолечението“, 26 август – 2 септември 2022

26 август

20:00 – Аквахаус Хотел & СПА, тераса на лоби бар

винени дегустации, томбола със СПА терапии

поп-рок програма, със съдействието на Община Варна

27 август

19:00 – Хотел Балнео & СПА Азалия, тераса на р-т „Азалия“

винени дегустации, томбола със СПА терапии

фолклорна програма, със съдействието на Община Варна

28 август

20:00 – Хотел Астор Гардън, външна тераса р-т „Азаро“

винени дегустации, томбола със СПА терапии

оперна, оперетна и балетна програма, със съдействието на Община Варна

1 септември

17:00 Аквахаус Термал & Бийч, водна зона

винени дегустации, томбола със СПА терапии

2 септември

19:00 Хотел Приморски, сцена с часовникова кула в Търговски център Приморски

винени дегустации, томбола със СПА терапии

фолклорна програма – със съдействието на Община Варна

bgonair.bg

Продължи с четенето

Варна

Общинският съвет във Варна не одобри искания кредит от ДКС

Published

on

By

Тегленето на кредит от Двореца на културата и спорта (ДКС) за реализация на инвестиционната програма на общинското дружество не получи днес подкрепата на общинските съветници във Варна. ДКС планираше да вложи 18 милиона лева в нови съоръжения, с които да модернизира комплекса и да подобри транспортно-комуникационната среда около него. Банковият кредит бе необходим на дружеството, за да финансира строително-монтажните работи, но внесеното предложение не събра необходимия брой гласове.

В инвестиционната програма са включени пет обекта, каза за БТА издъпнителният директор на ДКС Минко Христов. Единият от тях е дълго разработваната идея за подземен паркинг в източната част на комплекса на мястото на сегашната автомивка. В проекта е предвидено паркингът да е на три нива – две подземни и едно наземно. Вторият обект е изграждането на фотоволтаична централа на покривите на зали „Младост“ в ДКС, а причината за това са галопиращите цени на електроенергията, обясни той. Централата неимоверно ще окаже много положително влияние върху издръжката на комплекса и икономиите от електроенергия, смята директорът на ДКС.

Третият проект в програмата включва подмяната на спортното осветление в зала „Конгресна“ и заради провеждането на Европейското първенство по волейбол за мъже през следващата година. Осветлението в нея е металхалогенно, а новите изисквания са за LED осветление за много ефекти, които трябва да съпровождат представянето на отборите, каза Христов. Според него с отхвърляне на предложението общинските съветници застрашават провеждането на спортния форум.

Четвъртият предвиждан обект е многофункционална зала за спорт в блок А на комплекса. Тя ще се изгражда върху неизползваем терен. Петият обект е по протежението на ул. „Найден Геров“ на гърба на зали „Младост“, също върху незастрона част от комплекса. Проектите трябваше да се изграждат поетапно, като всичко щеше да е съобразено с календара на ДКС, обясни Христов.

Разчетите на ДКС сочеха, че при приемане на програмата всички дейности биха могли да се осъществят в рамките на две години.

 

БТА

Продължи с четенето

Варна

Милен Кукошаров гостува с новия си проект „Windharmonuim“ във Варна

Published

on

By

Пианистът Милен Кукошаров гостува със своя нов проект „Windharmonuim“ във Варна. Концертът е днес в 20:00 ч. в студиото на Радио Варна, съобщават организаторите.

В проекта заедно с пианиста на сцената са Николета Хайтова – флейта, Мартин Ташев – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Велислав Стоянов – тромбон, Борис Таслев – контрабас, и Атанас Попов – ударни. По думите на Кукошаров те внасят нов елемент в изпълненията, тъй като солират повече инструменти и става по-цветно.

Оригиналната им джазова музика е основана на класическата импровизация. „Windharmonium“ е нещо между механично изобретение и музикален инструмент. Той произвежда и възпроизвежда музика по собствено усмотрение и воля. Ще се опитаме да бъдем просто проводник на неговите вълнения, споделя авторът на идеята Милен Кукошаров.

Програмата „Windharmonium“ бе представена премиерно в рамките на „Пловдив джаз фест“ през 2020 г., а две години по-късно музикантът я развива в нова версия с брас. В нея кани джазови музиканти, които за разлика от първия проект са с медни духови инструменти. Пианистът казва, че разчита на уменията на колегите си в тоноизвличането, за да може музиката да звучи по интересен, по-нетипичен за брасовите инструменти начин, както я е замислил. Произведението е аранжирано като камерна музика и трябва специфично отношение, отбелязва авторът.

Милен Кукошаров е композитор и на класическа музика, на театрални и филмови проекти. През годините е работил с много групи и с изпълнители като Лили Иванова, Стефан Вълдобрев, Графа,  Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Люси Дяковска, с музикантите Теодосий Спасов, Христо Йоцов, Симеон Щерев, Стоян Янкулов, Михаил Йосифов.

Събитието във Варна е част от национално турне с „Windharmonuim“, което започна на 19 октомври в Плевен и включва още градовете Пловдив и Бургас, където музикантите ще бъдат на 27 ноември, съобщават организаторите.

БТА

Продължи с четенето

Варна

Варненци правят днес жива верига от баня Гъбата през Шахдома до хотел Одесос

Published

on

By

Варненци правят днес жива верига от шахдома до баня „Гъбата“. Събитието е организирано в социалните мрежи и започва от 11.30 часа. Ето какво са написали организаторите:

 

Заедно гражданите на Варна заставаме срещу систематичното обезличаване на Морската столица от действията и бездействията на Община Варна: в т.ч. кмет, главен архитект, общински съвет.
Заедно казваме НЕ на сенчестото градско планиране без реален дебат с гражданите! Ние категорично сме против унищожаването на емблематични сгради за Варна!
Ще направим най- голямата жива верига в града от баня Гъбата през Шахдома до хотел Одесос – ще осветлим как се случват схемите, за да се противопоставим заедно на обезличаването на нашия град!

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.