Connect with us

Варна

Празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде в курорта Св. св. Константин и Елена

Публикувано преди

на

От 26 август до 2 септември в курорта Св. св. Константин и Елена ще се проведат традиционните празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с гроздови продукти. За пета поредна година първият български морски курорт ще предложи на своите гости да станат част от събитие, което има за цел да популяризира лечебните качества на винените терапии за красота, лице и тяло. Специалистите по физикална и рехабилационна медицина препоръчват процедурите да се правят в края на летния сезон. Ваните с гроздови екстракти, хидратиращите терапии за лице и тяло, масажите с пилинг ефект подготвят тялото за по-голяма устойчивост срещу инфекции през есенно-зимния период, подобрят обмяната на веществата, имат антиоксидантен ефект, тонизират тялото и са отлични за сияйна кожа.

Винените терапии помагат и за подобряване на различни състояния при проблеми със сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система. Гостите на Св. св. Константин и Елена могат също да дегустират вина от бутикови варненски изби, а също и да спечелят в томбола Wine Beauty терапии. Любопитен факт от историята на курорта е, че в миналото тук се е намирала първата гроздолечебна станция в България. Туристите съчетавали здравословния морски климат и морелечението с гроздолечение. В съвремието Св. св. Константин и Елена поддържа  традициите, като предлага автентични и нови лечебни и СПА терапии, винени вани, в съчетание с лечебните свойства на минералната вода на курорта.

Програма „Празници на гроздолечението“, 26 август – 2 септември 2022

26 август

20:00 – Аквахаус Хотел & СПА, тераса на лоби бар

винени дегустации, томбола със СПА терапии

поп-рок програма, със съдействието на Община Варна

27 август

19:00 – Хотел Балнео & СПА Азалия, тераса на р-т „Азалия“

винени дегустации, томбола със СПА терапии

фолклорна програма, със съдействието на Община Варна

28 август

20:00 – Хотел Астор Гардън, външна тераса р-т „Азаро“

винени дегустации, томбола със СПА терапии

оперна, оперетна и балетна програма, със съдействието на Община Варна

1 септември

17:00 Аквахаус Термал & Бийч, водна зона

винени дегустации, томбола със СПА терапии

2 септември

19:00 Хотел Приморски, сцена с часовникова кула в Търговски център Приморски

винени дегустации, томбола със СПА терапии

фолклорна програма – със съдействието на Община Варна

bgonair.bg

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page