Connect with us

Позиция

Последният шанс на депутатите от ИТН *

Публикувано преди

на

Изправени пред забвението депутатите от ИТН имат един последен шанс да подкрепят предложението на ПП при първия мандат. Митева бълнува, че може да има кабинет с техния мандат.
Подкрепа без условие.
Шансовете са малки, много малки. Защото са хора без воля, без тръбнак, без самочувствие.
Но след този момент – ИТН ще бъде история. И тези хора ще носят клеймото на временно наети бутононатискачи.
По това време следващата година ще си говорим – кои бяха тези от ИТН, къква беше някакъв Йорданов? И действително дойдоха от нищото и ще отидат в нищото.
*Заглавието е на varnalive.bg

Продължи с четенето

Позиция

Корнелия козината си мени, нрава никога…

Published

on

By

Корнелия козината си мени, нрава никога…
А като се замисля – за някакъв кратък период от време беше успяла да отскубне БСП от клеймото на партия на статуквото.
Сега с 200 обратно в естествения хабитат.
Жалко…
познавам читави млади хора там…докато не ги изгони и тях а партията им не потъне в забвение.

Продължи с четенето

Позиция

Има ли надежда?

Published

on

By

Близо 50 дни след поредните безплодни избори България няма редовно правителство. Ние не просто нямаме правителство, но победителят на изборите дори няма план за действие и излизане от кризите.
50 дни след изборите резултатът от работата на Народното събрание е изборът на главния Мултак на републиката за председател на НС и тотален ремонт и изтърбушване на Изборния кодекс в тъмните доби на нощта. Докато повечето български граждани спят.
Има ли надежда?
ПП и ДБ със 73 депутата предлагат да “сложат главата в торбата” и да опитат да сформират правителство, ако получат втория мандат. Предлагат и конкретни приоритетни национални задачи, за които да работи това правителство – влизане в Шенген и Еврозоната, социален пакет за най-нуждаещите се, пакет за българския бизнес и по-малко административни тежести, пакет за административно обслужване на гражданите.
Поставят и въпрос към мнозинството в Народното събрание: готови ли сте да работим за тези национални задачи? Искате ли наистина да дадем надежда за бъдещето и за утрешния ден на българските граждани?
Четвъртък, 24.11.2022 – Отговорът: не, не сме съгласни да работим за тези задачи. Ще си гласуваме #ремонтНаРемонта на Изборния кодекс преди всичко. Искаме да се върнем към времената, в които 15% от гласовете на българските избиратели бяха умишлено анулирани.
А Данчо Ментата е напуснал своя зелен стол на златен фон и се е покачил на най-високата трибуна. Заседанието тече.
Има ли надежда?
В залата има 73-ма народни представители, които няма да се предадат и ще отстояват правото на българите да дават гласа си за това, в което вярват и за което мечтаят. А не да бъдат ограбени и окрадени.
Мечтата не са в доковете ни да висят икони в златни обкови на позлатена стена, не са за пачки и кюлчета, не е сарай на незаконен кей…
Мечтата е за простички неща: да живееш спокойно и достойно в страната, която наричаш родина; да получаваш нормална заплата, която да позволява да отидеш на хубава семейна почивка два пъти в година, да отидеш на ресторант, да видиш и опиташ нещо ново; детето ти да получи добро образование, за да има добър старт в живота; да развиеш своя бизнес идея, без да ти пречи държавата; да си щастлив.
Малцина вярват, че има бъдеще, в което политиците не крадат от хората; бъдеще, в което има място за мечти. Наричат ги “наивници”.
Хубаво е, че има “наивници”, защото това означава, че има надежда.
Лена Бориславова, Фейсбук

Продължи с четенето

Позиция

Тома Биков срещу „Гутен морген Остерайх“ *

Published

on

By

Малокултурните народи като руския и украинския се бият за територия. Вместо да отворят граници и да си живеят както в ЕС, Русия разрушава градове, иска да вземе част от Украйна и гони хората с бомбардировки. Даже с ЕС не е точен пример, нали тия били братя, един народ, както твърдеше и Путин. Какъв трябва да си да оставиш братята си без ток, отопление и вода? И това варварство го благославят руските попове.
Все едно Австрия да иска да възстанови Австроунгарската империя. Само че Австрия се чувства прекрасно в сегашните си граници и няма никакви претенции да „денацифицира“ Чехия и Унгария, с които на практика няма граница.
Един Орбан избива комплексите на унгарците, като се яви на мач на Световното със запалянковски шал с карта на Велика Унгария.
Бях във Виена няколко дни и някак естествено ми идват такива мисли.
И още – за да станем като Австрия, първо трябва да се променят сутрешните блокове. Вместо всяка сутрин да гукат Тома Биков и т. н. партайгеносе, да пускат сюжети като в „Гутен морген Остерайх“, в които жив политик не видях.
*Колажът и заглавието са на varnalive.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.