Пореден руски олигарх почина при мистериозни обстоятелства

0
133

Тялото на управляващия директор на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика Иван Печорин е открито в района на нос Игнатиев.

По предварителна информация Печорин, в състояние на алкохолно опиянение, е паднал зад борда на развлекателна лодка.

Трагедията се разиграла на 10 септември, когато Печорин и негови приятели тръгнали на разходка с катер. По свидетелства на очевидци всички се качили на лодката пийнали. Веселбата продължила и на борда. Олигархът решил да се изкъпе, което предизвикало недоволството на капитана. Той категорично не желаел да плава по тъмно, съобщава База в телеграм канала си.

Иван Печорин паднал от предната палуба в района на нос Игнатиев и това не можело да се види от мостика. Твърди се, че лодката се е движела с висока скорост.

Капитанът обърнал катера към брега. Тялото на Печорин е намерено два дни по-късно.

От началото на годината осем руски милиардери починаха при мистериозни обстоятелства. Петима от тях са част от ръководството на „Газпром“, един е от „Лукойл“. Председателят на съвета на директорите на „Лукойл“ Равил Улфатович Маганов загина след падане от шестия етаж на болница в Москва.

По-рано т. г. през май при загадъчни обстоятелства при спиритуален сеанс при шаман срещу алкохолизъм почина бившият топ-мениджър от „Лукойл“ Александър Суботин. През април на Университетския проспект в Москва в апартамента му беше намерен трупът на бившия вицепрезидент на „Газпромбанк“ Владислав Аваев и телата на жена му и дъщеря му, който той първо бил застрелял.

Според руските власти става дума за инциденти или самоубийства.

offnews.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page