Connect with us

Варна

Повече от 250 души ще участват в спектакъла „Българската армия – от Аспарух до наши дни“ във варненското село Тополи

Публикувано преди

на

Повече от 250 души ще се включат в културно-историческия спектакъл под надслов „Българската армия – от Аспарух до наши дни“, който ще се проведе в неделя (4 септември) във варненското село Тополи. Това съобщи днес членът на Управителния съвет на Сдружение за възстановяване на българската слава „БРАН“, което е организатор на събитието, Анатоли Атанасов.

Целта на проявата е да пресъздаде различните периоди от развитието на Българската армия от славната Аспарухова конница до днешните сили и способности. В спектакъла ще участват клубове за възстановки, които ще пресъздадат различни моменти от историята на българската армия, както и представители на ВМС и НВУ „Васил Левски“. Сред тях са епизоди от Втората световна война, периодът на Балканската и Първата световна война, Сръбско-българската война от 1885 година, Освободителните войни и др.

Културно-историческият спектакъл ще започне в 9:30 с шествие от центъра на селото до стадиона, където ще се проведе шоуто. Под съпровода на гайдарски състав „Тракия“ в него ще се включат всички участници в спектакъла, запасни офицери и сержанти, рокерски клуб, граждани и гости на събитието.

След края на спектакъла са предвидени музикална програма и спортни мероприятия, а гостите ще имат възможност да разгледат представените от участниците техника и въоръжение.

Проявата е под патронажа на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

БТА

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page