Connect with us

Новини

Петкратния шампион Иван Тенчев ще бъде съдия на World Wrap Masters UK & Ireland 2023

Публикувано преди

на

Иван Тенчев е печелил World Wrap Masters Eurasia 5 пъти и е печелил финала на World Wrap Masters през 2018 и 2022 г. Иван също е печелил Hexis Battle World 2017. Иван Тенчев има над 13 години опит в опаковъчната индустрия. Той споделя мислите си относно това да бъде съдия на World Wrap Masters UK & Ireland 2023:

„Да бъда част от съдийския екип на това ново състезание означава много за мен. Тази възможност ми позволява да се уча от най-добрите в нашата общност. Наистина обичам да пътувам и да общувам, тъй като съм съдия, това ще бъде добър начин за мен да направя нещо, към което съм пристрастен.“

WrapFest 2023 е чисто новото събитие на FESPA за общността на опаковките на превозни средства, монтажа на винил и детайлите. Над 50 световни марки ще присъстват на събитието, където собствениците на бизнес ще бъдат вдъхновени да увеличат приходите и да подобрят своите умения. Водещи доставчици на пазара ще покажат най-новите продукти за автомобилната и графичната индустрия от софтуер и инструменти до субстрати и довършителни работи. Новото събитие ще се проведе от 26 до 27 април 2023 г. на емблематичната състезателна писта Силвърстоун в Нортхемптъншир. Той ще включва проницателна конференция с технически демонстрации и семинари на живо.

Иван споделя мислите си за WrapFest, като казва:

„Очаквам, че WrapFest 2023 ще бъде много уникално събитие в сравнение с предишните събития на FESPA. Мястото, Силвърстоун, е толкова емблематично! Възлагам много големи надежди на събитието и съм сигурен, че ще бъде иновативно и атрактивно събитие за посетителите.“

Състезанието World Wrap Masters UK & Ireland ще тества опаковачите, които ще трябва да покажат своя опит, техника и скорост. Състезавайки се, опаковчиците ще могат да се образоват и да подобрят уменията си, като гледат обучителни семинари на живо и демонстрации от световноизвестни инструктори по опаковане, както и да работят в мрежа с колеги опаковачи. Победителят в World Wrap Masters UK & Ireland 2023 ще се класира за участие във финала на World Wrap Masters 2023 на FESPA Global Print Expo 2023 в Мюнхен, Германия на 25-26 май. Състезанието се спонсорира от Hexis, който е официален доставчик на винил.

Продължи с четенето

Новини

Бойко Рашков не се яви на разпит за „Хемус“

Published

on

By

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков не отиде да даде сведения за автомагистрала „Хемус“. Той трябваше да се яви на ул. „Черковна“, където до неотдавна се помещаваше специализирания съд, около 10 часа, пише „24 часа“.

Причина Рашков да бъде призован от прокуратурата стана негово интервю по Нова телевизия отпреди седмица. Тогава той заяви, че „има доказателства за онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми“. Заради това прокуратурата го призова да даде сведения.

От държавното обвинение тогава съобщиха, че по повод думите на Рашков, че „парите са стигнали до кухи фирми, оттам до лица, които са ги ползвали не за строеж на магистрала „Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София“, можело да се заключи, че бившият вътрешен министър разполага с конкретна информация за начините за трансфериране на финансовите средства, за местонахождението им, за крайните им получатели и за целите, за които са ползвани. До момента не е ясно защо Рашков не се е явил.

 

novini.bg

 

Продължи с четенето

Новини

Русия ще се ръководи от собствените си интереси, ако Западът наложи таван на цените на енергийните ресурси, заяви Кремъл

Published

on

By

Русия се ръководи от собствените си интереси и няма „да си стреля в крака“, ако Западът наложи таван на цените на енергийните ресурси. Това заяви днес в ефира на телевизия „Росия-1“ говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран ТАСС.

Песков припомни изявление на руския президент Владимир Путин, че федерацията няма да развива търговия с петрол и газ с такива страни. „Засега позицията ни е такава“, подчерта той.

„Очевидно обаче виждаме сега някакви споменавани цифри (за този таван, бел. ТАСС). Твърде много са нюансите, които трябва да включваме в сметките. Затова, разполагайки един вид с основната линия, установена от президента, все пак може да изразим убеденост, че при всяко положение у нас никой няма да си стреля в крака. Вече сме се научили да бъдем разумни и да се ръководим единствено от собствените си интереси“, обясни говорителят.

По инициатива на САЩ Г-7 смята да наложи таван на цените на руския петрол, използвайки това, че повечето транспортни компании и застрахователи се намират в страни от Г-7 или техни съюзнички, например в Гърция, Малта, Кипър и други малки страни членки на ЕС.

Дипломатите от държавите в ЕС отложиха за другата седмица преговорите за такъв таван, припомня ТАСС съобщение на Ройтерс от петък.

В момента руският петрол се търгува на равнище от около 70 долара за барел и от икономическа гледна точка един таван от 65-70 долара за барел няма да е от съществено значение. Това обаче може да има дългосрочни стратегически последици при евентуален нов скок на цените на петрола. Според европейски експерти това създава сериозен риск Русия да спре доставките за страни, присъединили се към подобен механизъм. Тогава, ако другите производители на петрол не увеличат рязко добивите, може да се стигне до рязко вдигане на цените на световния пазар, допълва агенцията.

БТА

Продължи с четенето

Новини

Радев даде орден “Стара планина“ на бившия вицепрезидент на “Мултигруп“ Николай Вълканов

Published

on

By

Бившият вицепрезидент на „Мултигруп“ Николай Вълканов получи орден „Стара планина“ първа степен.

Указът на президента Румен Радев за награждаването на Николай Вълканов е издаден на 21 ноември и публикуван в „Държавен вестник“ на 25 ноември.

Текста на указа гласи: „Награждавам проф. Николай Георгиев Вълканов с орден „Стара планина“ първа степен за изключителния му принос и заслуги към икономическото развитие на страната“.

За решението на служебното правителство за награждаване на Николай Вълканов с орден „Стара планина“ съобщи сайтът „Флагман“ в петък. Правителствената пресслужба така и не излезе с информация, че служебният кабинет е взел подобно решение.

Вносител на предложението за ордена е премиерът Гълъб Донев.

В началото на своята кариера – от 1986 г. до 1991 г. – Вълканов заема длъжността директор на Научно-изследователския технологичен институт по минно строителство. От 1991 г. професионалният му живот се свързва с „Минстрой холдинг” АД, където е председател на Съвета на директорите. От 2002 г. е председател на Надзорния съвет на „Горубсо Златоград” АД, а от 2012 г. – председател на Надзорния съвет и на „Горубсо Мадан” АД.

Николай Вълканов беше и вицепрезидент на „Мултигруп“. А през 2010 г. беше оповестено, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е получил хонорар от над 1 милион лева по проекта за изграждането на хидровъзел „Цанков камък“. Изплащането на сумата е станало чрез договор за консултантски услуги между Доган и „Института за строителство и минно дело“ – дъщерно дружество на „Минстрой холдинг“.

От 2013 г. Николай Вълканов е професор от Международната научна академия в Санкт Петербург и почетен професор на Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски” в София.

offnews.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.