Connect with us

Новини

Петкратния шампион Иван Тенчев ще бъде съдия на World Wrap Masters UK & Ireland 2023

Публикувано преди

на

Иван Тенчев е печелил World Wrap Masters Eurasia 5 пъти и е печелил финала на World Wrap Masters през 2018 и 2022 г. Иван също е печелил Hexis Battle World 2017. Иван Тенчев има над 13 години опит в опаковъчната индустрия. Той споделя мислите си относно това да бъде съдия на World Wrap Masters UK & Ireland 2023:

„Да бъда част от съдийския екип на това ново състезание означава много за мен. Тази възможност ми позволява да се уча от най-добрите в нашата общност. Наистина обичам да пътувам и да общувам, тъй като съм съдия, това ще бъде добър начин за мен да направя нещо, към което съм пристрастен.“

WrapFest 2023 е чисто новото събитие на FESPA за общността на опаковките на превозни средства, монтажа на винил и детайлите. Над 50 световни марки ще присъстват на събитието, където собствениците на бизнес ще бъдат вдъхновени да увеличат приходите и да подобрят своите умения. Водещи доставчици на пазара ще покажат най-новите продукти за автомобилната и графичната индустрия от софтуер и инструменти до субстрати и довършителни работи. Новото събитие ще се проведе от 26 до 27 април 2023 г. на емблематичната състезателна писта Силвърстоун в Нортхемптъншир. Той ще включва проницателна конференция с технически демонстрации и семинари на живо.

Иван споделя мислите си за WrapFest, като казва:

„Очаквам, че WrapFest 2023 ще бъде много уникално събитие в сравнение с предишните събития на FESPA. Мястото, Силвърстоун, е толкова емблематично! Възлагам много големи надежди на събитието и съм сигурен, че ще бъде иновативно и атрактивно събитие за посетителите.“

Състезанието World Wrap Masters UK & Ireland ще тества опаковачите, които ще трябва да покажат своя опит, техника и скорост. Състезавайки се, опаковчиците ще могат да се образоват и да подобрят уменията си, като гледат обучителни семинари на живо и демонстрации от световноизвестни инструктори по опаковане, както и да работят в мрежа с колеги опаковачи. Победителят в World Wrap Masters UK & Ireland 2023 ще се класира за участие във финала на World Wrap Masters 2023 на FESPA Global Print Expo 2023 в Мюнхен, Германия на 25-26 май. Състезанието се спонсорира от Hexis, който е официален доставчик на винил.

Продължи с четенето

Новини

Градската елха грейна във Варна навръх Никулден

Published

on

By

Кметът на Варна Благомир Коцев и министърът на туризма Зарица Динкова запалиха тази вечер светлините на Коледната елха и на градската украса на площад „Независимост“.

„Честит Никулден! Варна отново доказа, че има едни от най-талантливите деца. Благодаря Ви че сте тук, въпреки лошото време днес. Благодаря на треньорите, учителите и родителите и на всички граждани, че споделяме заедно празника. Честит да е денят, в който почитаме Св. Николай Чудотворец, покровител на всички рибари и моряци! Честит празник на всички именици! Желая Ви уютни и топли празници!“, каза кметът Благомир Коцев.

Живото коледно дърво в центъра на Варна е отрупано с нови декоративни елементи, отбелязват в съобщение от пресцентъра на общината.

В празничния концертучаствахабалет „Мелъди”, вокално студио „Ейнджъл войсес”, школа по танци „Ели денс“ и балетно студио „Звездна дъга“. Сред участниците бяха още формация „СТАР ДЕНС“, хип-хоп танцова формация „RIO CREW” , вокална формация „Бънджи Сингърс ” и детски танцов състав при СУ „Елин Пелин“.

Концертът завърши с фойерверки и празнична заря.

БНР

Продължи с четенето

Новини

На 2 декември ще се проведе 25-то класик рали „ОБИКОЛКА НА ВАРНА”

Published

on

By

Авто Мото Ретро Клуб Варна организира 25-то класик рали „ОБИКОЛКА НА ВАРНА”, което ще се проведе на 2 декември във Варна.

П Р О Г Р А М А
25-то класик рали
„ОБИКОЛКА НА ВАРНА”
02 декември 2023
Варна, Катедрален храм „Свето Успение Богородично”
08:30 ч. Пристигане на автомобилите пред Катедрален храм “Свето Успение Богородично”
09:00 ч. – техническа конференция със състезателите в „Юнашки салон”
09:30 ч. – технически преглед на автомобилите и административна проверка
10:00 ч. – Време за медии и публикуване на списъка с допуснатите до старт екипажи
10:30 ч. – официално откриване
10:45 ч. – старт на първи автомобил
16:00 ч. – финал
17:00 ч. – награждаване

Продължи с четенето

Новини

Директори във Варна си имат “лични“ служебни коли и “лични“ служебни шофьори

Published

on

By

Директори във Варна си имат „лични“ служебни коли и „лични“ служебни шофьори. Някои от служебните автомобили на общината са дадени за ползване на държавни структури и бивши министри.

Това е установил кметът Благомир Коцев, след като е решил да направи внезапна проверка.  Коцев е отишъл на проверка на строителни обекти от ремонтната програма, за която Община Варна е теглила заеми през 2021 г. и 2022 г., като е пътувал със служебен автомобил без отличителни надписи.

Общината има около 200 автомобила. От тях в сертифицирана изправност са около 25. В този, в който аз се качих, светиха множество сигнали за неизправност, включително и този за спирачките„, пише в профила си във Фейсбук Коцев.

Кметът обяснява, че от една година всички автомобили са оставени без поддръжка заради обжалване на обществени поръчки, съдебни дела и чиновнически процедури. Той е решил да разговаря с шефа в гаража на Общината.

В общината имаме около 200 коли, някои от тях не съм виждал – дадени са за ползване на държавни структури, бивши министри и не знам още кой. Аз просто трябваше да подпиша документите„, казал служителят на Коцев.

После обяснил, че някои директори си имат „лични“ служебни коли и „лични“ служебни шофьори. Шофьори пък се водели на списък, но някои били в пенсионна възраст, а други изобщо не са във Варна.

Дадени са (шофьорите – бел. ред.) заедно с колите да разкарват хора от държавни органи извън Варна„, станало ясно от думите на служителя.

Освен това от година колите на общината са оставени без ремонт и поддръжка, а масло и филтри се купуват чрез „авансите на домакините“. Коцев допълва, че се е качил на един от автомобилите, който е бил без техническа изправност.

„Тук става дума за престъпна безотговорност и докато не съм сигурен, че автомобилите са в изрядно техническо състояние, планирам да спра използването на близо 180 коли от парка на Общината. Ще се ползват само онези около 20 изправни и технически годни„, категоричен е кметът на града.

Той обяснява, че служебен транспорт ще се ползва само при наложителни случаи и при специален разрешителен режим. Според него директорите могат да идват и да напускат работното си място като всеки нормален гражданин – с личен или градски транспорт, както правел и самият кмет.

Привилегии и елити в Общината няма да има. Това време мина. Изискал съм доклад и решение за оптимизиране на автомобилния парк. Каквото е негодно и не подлежи на разумен ремонт, ще се бракува. Докато не получа работещо и ефикасно решение, ключовете за служебните автомобили ще останат в кабинета ми“,добавя варненският кмет.

Offnews.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page