Connect with us

Новини

Петкратния шампион Иван Тенчев ще бъде съдия на World Wrap Masters UK & Ireland 2023

Публикувано преди

на

Иван Тенчев е печелил World Wrap Masters Eurasia 5 пъти и е печелил финала на World Wrap Masters през 2018 и 2022 г. Иван също е печелил Hexis Battle World 2017. Иван Тенчев има над 13 години опит в опаковъчната индустрия. Той споделя мислите си относно това да бъде съдия на World Wrap Masters UK & Ireland 2023:

„Да бъда част от съдийския екип на това ново състезание означава много за мен. Тази възможност ми позволява да се уча от най-добрите в нашата общност. Наистина обичам да пътувам и да общувам, тъй като съм съдия, това ще бъде добър начин за мен да направя нещо, към което съм пристрастен.“

WrapFest 2023 е чисто новото събитие на FESPA за общността на опаковките на превозни средства, монтажа на винил и детайлите. Над 50 световни марки ще присъстват на събитието, където собствениците на бизнес ще бъдат вдъхновени да увеличат приходите и да подобрят своите умения. Водещи доставчици на пазара ще покажат най-новите продукти за автомобилната и графичната индустрия от софтуер и инструменти до субстрати и довършителни работи. Новото събитие ще се проведе от 26 до 27 април 2023 г. на емблематичната състезателна писта Силвърстоун в Нортхемптъншир. Той ще включва проницателна конференция с технически демонстрации и семинари на живо.

Иван споделя мислите си за WrapFest, като казва:

„Очаквам, че WrapFest 2023 ще бъде много уникално събитие в сравнение с предишните събития на FESPA. Мястото, Силвърстоун, е толкова емблематично! Възлагам много големи надежди на събитието и съм сигурен, че ще бъде иновативно и атрактивно събитие за посетителите.“

Състезанието World Wrap Masters UK & Ireland ще тества опаковачите, които ще трябва да покажат своя опит, техника и скорост. Състезавайки се, опаковчиците ще могат да се образоват и да подобрят уменията си, като гледат обучителни семинари на живо и демонстрации от световноизвестни инструктори по опаковане, както и да работят в мрежа с колеги опаковачи. Победителят в World Wrap Masters UK & Ireland 2023 ще се класира за участие във финала на World Wrap Masters 2023 на FESPA Global Print Expo 2023 в Мюнхен, Германия на 25-26 май. Състезанието се спонсорира от Hexis, който е официален доставчик на винил.

Продължи с четенето

Новини

Как се печелят милиони от търг за доставка на горива? Даваш по-ниска цена от рафинерията и после променят условията

Published

on

By

Снощи в репортаж по бТВ бе показан скандален пример как държавата се ощетява с милиони, чрез съмнителни търгове. В случая става въпрос за правосъдното министерство и доставка на газьол за отопление на затворите. За какво точно става въпрос?

На пръв поглед обявения търг е безупречно проведен като критерия за избор на доставчик е най-ниска цена спрямо цената на рафинерията. Печeли го една неизвестна малка фирма като дава отстъпка от 3% от цената на рафинерията Лукойл. Дотук добре, но всъщност такава отстъпка за газьол рафинерията не дава на никой, дори и на компании с оборот няколко милиона литра. Излиза, че спечелилата фирма ще трябва да продава на загуба, за да изпълни поръчката, но за неин късмет след търга държавата променя условията на ценообразуване и не взима за база цената на рафинерията, а на Софийската стокова борса, която е с 20% по-скъпа. Защо държавата променя условията, като така се ощетява с милиони можем само да гадаем. Факт е обаче, че това води до огромна печалба на фирмата, която при първоначалните условия би продавала на загуба. Обясненията на енергийния министър, че видиш ли Лукойл не са давали достъп до цените си е смехотворен, защото първо такъв достъп не е бил поискан и второ дори и най-малкия клиент на рафинерията може да си създаде акаунт и да следи цените.

Така, че ако искате да спечелите милиони от горива – лесно! Трябва само да се явявате на търговете на държавата, да давате по-ниски цени от рафинерията и да стискате палци да сте с късмет после да се променят условията във ваша полза.

Снимката е от репортажа на бТВ

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Новини

Започва Страстната седмица

Published

on

By

На Велики понеделник започва Страстната седмица, последната от земния живот на Исус Христос.

Наименованието „страстна седмица“ идва от старославянската дума „страст“, което означава страдание. Всеки ден от тази седмица се нарича „велик“, извършват се специални богослужения.

На Велики понеделник Исус Христос влиза в Йерусалимския храм и го намира пълен с търговци. Божият Син гони търговците, защото храмът е дом за молитва, а не тържище.

На Велики вторник Христос проповядва в храма и дава своите последни нравствени наставления, разказва притчата за десетте мъдри девици, очакващи идването на Господа и притчата за талантите. Христос прави пророчества за съдбата на град Йерусалим.

На Великата сряда Христос е посетен от покаяла се грешница, която в притеснението си счупва съда с драгоценното миро. Провежда се Тайната вечеря на Божия син с Апостолите, по време на която Той им казва, че един от тях ще Го предаде. Юда излиза и Го предава, а през нощта срещу четвъртък Христос се моли в Гетсиманската градина до идването на предателя и залавянето му.

На Велики четвъртък е произнесена смъртната присъда над Исус Христос и е потвърдена от Пилат Понтийски. В същата вечер той е разпнат.

Разпети петък е Денят на великите страдания на Исус. Той приема смирено униженията, бичуването, боя, венеца от тръни на главата, тежкия кръст, който трябва да носи към лобното си място, за да бъде разпънат на него между двама разбойници и да издъхне в мъки.

Великата събота е Ден на оплакването и погребението на Исус Христос от майка му Света Богородица и жени, носещи миро. Гробът му е запечатан и пред него е поставена стража.

На следващия ден е светлото Христово възкресение.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page