Охранителна камера е заснела зверския сблъсък в катастрофата от 28 септември в Шумен (Видео)

0
92

Ексклузивни кадри тежката катастрофа в Шумен, при която загина 22-годишната Светомира Станчева показа в обедната си емисия в понеделник Телевизия Шумен. Видеозаписът е от охранителна камера на кръстовището и показва мига, в който с категорично висока скорост 18-годишният шофьор Жечко Кюркчиев с „Волво XC60“ буквално размазва „Ситроен Саксо“, с който пътува жертвата.

Кадрите показват без всякакъв спор, че „Ситроен“-ът навлиза в кръговото кръстовище при липса на трафик от всички страни. Малолитражката почти е достигнала до най-вътрешната страна на кръга, когато на скорост странично я удря „Волво“-то, след което я смачква и изблъсква на около 30-40 метра напред по булеварда, самият джип се качва върху разделителния остров на двете платна, след което се преобръща през таван.

Видеозаписът вероятно ще помогне за определяне на точната скорост, с която се е движела колата-убиец. Вижда се, че няма опит за спиране и, съответно, следи от спирачен път.

Веднага след произшествието полицията в Шумен, а на следващия ден и прокуратурата, съобщиха, че при тестване с дръгчек е установено, че 18-годишният Кюркчиев е управлявал автомобила след употреба на амфетамин.

Впоследствие при определяне на мярката му за неотклонение, се оказа, че пробата е била фалшиво положителна, а в организма на 12-класника не са открити наркотици.

Неочакваният обрат предизвика напрежение в социалните мрежи, чиито потребители заподозряха опит на защитата да измъкне шофьора на „Волво“-то. Недоверието към разследването се засили, след като на паркинг на МВР изгоря и джипът-убиец.

 

offnews.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page