От днес отстъпката от 25 ст на литър вече е факт! Какво трябва да знаете

0
543

От 0 часа тази нощ вече е факт остъпката от 25 ст на литър бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG). Мярката беше планирано да започне в началото на месеца, но въвеждането и се забави късното приемане на Закон за изменение на Закона за държавния бюджет (ЗДБРБ).

Какво трябва да знаете за използването на отстъпката от 25 ст.?

Важно е да се знае, че участието на бензиностанциите в тази програма не е задължително и всяка бензиностанция сама ще преценява дали да участва или не. Компенсацията ще се дава за зареждане на леки автомобили – категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката.

Компенсацията ще се начислява като намаление от крайната цена при плащане за зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане в брой или с банкова карта. За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава разширен фискален бон, в който ще са вписани регистрационния номер на превозното средство, вид и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

 

autozona.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page