Осемнайсет водачи през изминалия ден са установени да шофират след употреба на алкохол

0
65

Установени са 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол през изминалия ден, съобщиха от МВР. От тях девет са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, други девет – с над 1,2 на 1000, а седем са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 души, а десетима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Общо 8948 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 423 водачи и пътници. Съставени са 2475 фиша и 742 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Петнадесет тежки произшествия са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано през деня от МВР. При тези катастрофи 18 души са пострадали, загинали няма. В София са станали две тежки катастрофи и 23 леки, при които има двама ранени.

БТА

Comments are closed.

You cannot copy content of this page