„Опел“ съкращава 1000 работни места в три германски завода

0
82

Автомобилният производител „Опел“ (Opel) планира да съкрати 1000 работни места в три от фабриките си, разположени в германските градове Рюселсхайм, Айзенах и Кайзерслаутерн. Това съобщи компанията, цитирана от ДПА.

„Опел“, собственост на компанията „Стелантис“ (Stellantis), отваря доброволна програма, създадена съвместно с работническия съвет на служителите си, за да позволи на хората да получат частично пенсиониране, ранно пенсиониране или обезщетения. Останалите на работа служители в трите завода трябва да получат гаранции, че няма да има нови съкращения до средата на 2027 г., каза говорител на компанията.

Предприетите от „Опел“ съкращения са въз основа на споразумение с работническия съвет от 2019 г., което позволява съкращение на до 1000 служители през следващата година, при положение, че останалите служители получат гаранции за работните си места до 2029 г.

Към края на миналата година около 14 000 души в Германия са работели за компанията майка на „Опел“ – „Стелантис“, отбелязва БТА.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page