Connect with us

Варна

Общо 30 души са задържани при полицейска операция във Варненско

Публикувано преди

на

В хода на полицейска операция на територията на областната дирекция на МВР във Варна, започнала вчера, са задържани общо 30 души, съобщи директорът на полицията в крайморския град старши комисар Атанас Михов. Той обясни, че акцията е по линия на противодействието на престъпността, на престъпления против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм. В нея са се включили и служители на Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и жандармерията.

В хода на операцията, която ще продължи и в следващите дни, са образувани 17 досъдебни производства. По характерните от тях са за лихварство, притежание и разпространение на наркотични вещества; открити са и две полета с марихуана в напреднал стадий на развитие. Образувани са две бързи полицейски и едно досъдебно производство за управление на моторно превозно средство след употребата на наркотични вещества.

В рамките на акцията са проверени 1617 души, 1178 автомобила, заловени са петима, обявени за общодържавно издирване. Общо съставените актове за различни административни нарушения са 32. При операцията са проверени 27 заложни къщи, 17 пункта за цветни и черни метали и 21 автоморги и автосервизи.

Към момента се проверяват заложните къщи за съпричастност към купуване на гласове, каза още директорът на полицията. Намерени са пари, списъци и различни обозначения срещу имена, но засега не може да се каже дали имат съпричастност към купуване на гласове, уточни той. По думите му се работи в тази посока, както и за лихварство.

БТА

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page