Общо 24 водачи през изминалия ден са установени да шофират след употреба на алкохол

0
67

В рамките на изминалия ден са установени общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях при деветима са отчетени нива от 0,5 до 1,2 промила, 15 – над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Общо 9191 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, която започна след тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени. Извършен е контрол на 11 832 водачи и пътници. Съставени са 2407 фиша и 669 акта за установени административни нарушения. Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени повече от 9000 моторни превозни средства.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

По-рано днес Софийската районна прокуратура обвини и задържа за 72 часа столичен полицай, шофирал след употреба на наркотици, съобщиха от прокуратурата. Случаят е от 9 октомври вечерта, когато в ж.к. „Дружба“ полицаи е самокатастрофирал в паркирана кола. Тестът за наркотици е показал наличие на амфетамин.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page