Connect with us

Варна

Общинските зарядни станции във Варна стават платени от 1 юли

Публикувано преди

на

Зареждането на общинските зарядни станции за електрически автомобили във Варна вече няма да бъде безплатно.

Зареждането става платено от 1 юли тази година, но цената за зареждане все още не е официално обявена. Плащането ще става през мобилното приложение Varna Charging, което в момента се актуализира за целта.Машините за хартиени билети в автобусите на градския транспорт във Варна също предстои да бъдат премахнати.

Плановете на Общината са машините постепенно да бъдат заменени с мобилно приложение, чрез което ще може да се купува електронен билет за градския транспорт, да се плаща за паркиране в синя и зелена зона, да се плащат общински данъци и входни такси за музеите.

До края на тази година се очакват и 60 електрически автобуса във Варна.

Край на ерата с безплатното зареждане

Разходите за електричество се увеличиха значително през тази година и все повече обекти предлагащи безплатно зареждане минават на платена услуга.

Зарядните станции на Кауфланд също ще станат платени до няколко месеца и в мрежата ще бъдат добавени нови локации.

Повечето от вас, които ползват тези станции вероятно вече разбират, че това е нужно да се случи.

Фактът, че се стига до сбивания за безплатно зареждане за 20-30лв е притеснителна тенденция, която трябва да се прекрати. Също така и некоректното поведение на някои хора, които оставят заредените си коли да висят с часове на станциите блокирайки други, които искат да заредят.

Безплатното зареждане на двете DC зарядни станции на бензиностанции ЕКО в София и тази на автомагистрала Тракия също приключва, и скоро те ще бъдат пуснати отново, но вече платени.

И за финал една вметка за eCars станцията на 243км на автомагистрала Тракия. Станцията работи, но собствениците от ресторанта я изключват и трябва да поискате да я пуснат, за да заредите на нея. Зареждането там също се заплаща вече, в брой на място, а цената е 10лв на час.

ecars.bg

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

Варна

Ще има ли автобусна линия от Варна до селата Приселци и Близнаци?

Published

on

By

Селата Приселци и Близнаци са най-големите от Община Аврен и от години настояват за автобусна линия, която да ги свързва с Варна. Парадоксално е, че досега има автобусна линия от Варна до останалите много по-малки села от Община Аврен, но до тези с най-много жители – не. Аргументите за липсата на такава линия досега бяха, че няма да бъде рентабилна, което е странно след като за автобусната линия обслужваща много по-малките села това не е проблем. С наближаването на местните избори обаче стават чудеса и за жителите на Приселци и Близнаци има нова надежда за пускането на дългоочакваната автобусна линия.

За да се случи тази линия от Община Аврен обещават да поемат 50% от цената на ученическите карти по линията. Ако това стане факт, то абонаментът за децата от Приселци се очаква да бъде 55 лв., а от Близнаци – 60 лв. Останалите пътници ще се возят срещу билет, чиято цена се очаква да е 5 лв., колкото струва превозът от Аврен до Варна. Евентуалното включване и на КК Камчия към линията със сигурност ще доведе до много повече пътници и би трябвало да няма никакъв проблем с рентабилността.

Автобусната линия от Приселци и Близнаци е един от многото проблеми на двете големи села, които от години страдат от проблем с водоподаването, прекъсванията на тока и разбитите селски улици.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page