Областният управител на Варна: Платихме горивото на два автобуса с украински бежанци, няма злоупотреби

0
105

Областна управа – Варна е поела разхода за гориво на два автобуса с украински бежанци, които е трябвало да бъдат пренасочени от Варна до Китен поради невъзможност да бъдат настанени в морската столица. 300 литра дизел на стойност 927 лева са платени с карта на Областна администрация- Варна. Това уточнение прави областният управител на Варна Благомир Коцев във връзка с разпространена информация за злоупотреба със служебно гориво и проверки на ДАНС.

На фискалния бон  е изписан номера на служебния автомобил на областния управител на град Варна, тъй като всяка служебна карта за гориво е зачислена към конкретен служебен автомобил, посочва Коцев.

„Това обяснява и защо областният управител е заредил два пъти по 150л. гориво, при положение, че действително не управлява танк, както иронично се бе изразила Славена Точева, народен представител от ГЕРБ“, казва още Коцев в разпространената до медиите позиция по казуса.

Чувствам се длъжен да внеса яснота по случая и да разсея съмненията, които целят да опетнят както поверената ми институция, така и мен самия.От момента на встъпването ми в длъжност, срещу мен се води яростна политическа битка, граничеща с репресия от страна на ГЕРБ, като за целта се използват всички възможни средства, включително сигнали до различни институции, целящи предизвикване на безкрайни проверки, от които след това да произведат „сензационни“ разкрития, предоставяйки ги удобно на широката общественост, посочва още той.

„До този момент не считах за нужно да излизам с официално изявление по темата, тъй като няма от какво да се притеснявам, след поредната медийна атака от 06.07.2022г и опитите за разпространение на невярна информация за нахлуване на служители от ДАНС в сградата на Областна администрация Варна, вече няма как да остана безучастен.

За мен е важно жителите на област Варна да бъдат запознати с фактите такива, каквито са, и да са спокойни, че подобни медийни и политичеси хватки не са в състояние да ме разколебаят от начертаните цели за бъдещето на поверената ми институция.“

БНР

Comments are closed.

You cannot copy content of this page