Нотариусите от Североизточна България обявяват Ден на отворените врати

0
92

Ден на отворените врати ще проведат нотариусите от Североизточна България в Европейския ден на правосъдието, 25 октомври, съобщи за БТА Цветомира Христова, административен секретар на Регионалната колегия във Варна.

Гражданите ще имат възможност да получат безплатни консултации. В Деня на отворените врати ще се включат нотариусите от Балчик, Велики Преслав, Генерал Тошево, Девня, Добрич, Дулово, Исперих, Каварна, Кубрат, Нови пазар, Омуртаг, Попово, Провадия, Разград, Силистра, Тервел, Тутракан, Търговище и Шумен. Консултациите ще бъдат безплатни и анонимни, в рамките на 15 минути на посетител, и ще се извършват в канторите на нотариусите.

Във Варна Денят на отворените врати ще се състои във Фестивалния и конгресен център, допълни Христова. Тя уточни, че инициативата на територията на целия Варненски апелативен район ще се състои от 15:00 до 18:00 часа.

На 24 октомври Регионалната колегия ще отбележи 24 години свободен нотариат с експозиция от документи, подредена със съдействието на екипа на Държавния архив в крайморския град. Освен това нотариусите ще предадат за съхранение документи от основаването на местната структура и първите години от дейността ѝ.

БТА

Comments are closed.

You cannot copy content of this page