Connect with us

Позиция

Нормално бъдеще или лъжливо минало *

Публикувано преди

на

Кампанията на ГЕРБ е като кампанията на Червената армия – истерична, мощна, разрушителна, изкривяваща истината, смазваща, не зачитаща никакви правила.
Разбираемо, няма какво друго да направят.
– не могат да обещават нищо конструктивно, защото няма как да отговорят защо не са го направили през 12-те години на управление;
– не могат да говорят за постиженията си, защото за 12 години няма нито една макар и започната реформа, а само няколко километра вълнообразна магистрала;
– не могат да говорят за върховенство на закона, защото разсипаха институциите и нямат нормален отговор на раздавалките и десетките милиони в чували;
– не могат да се обърнат към гражданите, защото за 12 години съсипаха гражданските организации и идеята за активна гражданска позиция;
– не могат да говорят за модерно бъдеще, защото за 12 години „аз съм прост и вие сте прости“ национален стандарт за преуспяване;
– не могат да говорят за европейско развитие, защото за 12 години внушиха, че членството ни в ЕС е равносилно на просене и получаване на стотици милиони, които след това „благосклонно“ да раздават за различни каузи и проекти;
– не могат да говорят за инвестиции и развитие на финансовите пазари, защото за 12 години наложиха „благословията на лидера“ като основен инструмент в инвестиционния процес…
Не могат да говорят за всичко това. Затова им остават само две теми:
– да атакуват истерично демократичните партии за всяка малка глупост, в опит да внушат, че тези няколко истерични месеци са еквиваленти на онези 12 разрушителни и откраднати години;
– да плашат хората с апокалипси, ако не се върнат на власт.
Точно като Червената армия. Разрушава и лъже, че освобождава.
Остава само да видим дали демократичните партии ще успеят да отговорят, да освободят превзетото обществено пространство и да изгонят агресора.
Чакаме нашата контра-офанзива. За да не потънем пак в нови години застой.
Мислете. Гласувайте за нормално бъдеще, а не за лъжливото минало.
Спокоен ден!
*Заглавието е на varnalive.bg

Продължи с четенето

Позиция

Изборът е искаме ли да сме в това блато или не *

Published

on

By

Добро утро,
реакцията на решението на Нидерландия ( и не само ) за Шенген показа много ясно за пореден път едни от най-основните проблеми на нашето общество.
Първо, ние понеже сме тарикати никога не сме виновни,виновни са другите,които са лоши хора, завиждат ни и ни спират.
Второ, тарикатлъка се е превърнала в основна форма на нашето общество.
Ние искаме да сме в ЕС,да пътуваме без проблеми, да усвояване по български еврофондове( парите са на балъците от ЕС),същевременно да преработваме нефт от Русия, да не изразяваме ясна позиция и да бъдем в един съюз с другите,когато имаме ползи от тях, но не когато трябва да дадем нещо ние.
Трето,показа че наистина не сме готови за Шенген, защото политиката на двойните стандарти по Ганъовски там не върви.
У нас ,когато имаш необходимите връзки(по партийна или приятелско-роднинска линия) или си платиш на когото трябва, всичко може да стане и да се случи, независимо какво казва закона.
У нас институциите ще те изперат и ще станеш чист като момина сълза, всяко забранено нещо ще стане законно разрешено, защото тези които прилагат закона и казват кое е правилно и кое не или не го прилагат,или го прилагат по начин,който съществено се различава от неговата цел.
Има и трета възможност, който трябва ще си затвори очите ,естествено срещу нещо насреща.
По това сме много добри, бих казал едни от най-добрите в света.
Четвърто, безхаберието и некадърността у нас са достигнали космически размери.
Липсва елементарна емпатия спрямо ближния, на почит е формата, под която много често липсва каквото и да е съдържание.
Да, ама тези правила по български(по-скоро липсата им), на които ние сме свикнали и тук минават(за велико съжаление) преобладаващо минават до Калотина, от там насетне има други правила, с които ние се сблъскахме.
И всъщност ни казаха,че не спазваме правилата, че законът не е еднакъв за всички, че с тарикатлъци сме до Калотина, докато всички останали се развиват(Румъния и Хърватия). Изборът искаме ли да сме в това блато или не е наш, ние решаваме ще направим ли нещо, за да излезем от него?
* Заглавието е на varnalive.bg

Продължи с четенето

Позиция

Нещо неясно? *

Published

on

By

ГЕРБ обещават, че ще влезем в Шенген от 2011-та година. Обешаха го и на последните избори през 2022-ра – 11 години по-късно. Какво обаче е първото нещо, което ГЕРБ направиха когато спечелиха изборите?
Съставиха правителство?
Вкараха ни в Шенген?
Започнаха работа по Плана за възстановяване, за да не изгуби България милиарди?
Не. Почнаха да променят изборния кодекс заедно с ДПС и БСП, за да направят купуването на гласове по-лесно. На следващите избори пак ще обещават за Шенген, където обаче се говори за едни неща като правова държава, борба с корупцията и тн.
С ГЕРБ Шенген няма как да има. Нещо неясно?
* Колажът и заглавието са на varnalive.bg

Продължи с четенето

Позиция

Другите народи встъпиха в 21 век, ние още ни тегли към феодалните времена *

Published

on

By

Писах и предупреждавах, че при тези тенденции във властта у нас, с ГЕРБ и ДПС в епицентъра и, България на практика спира в развитието си и няма никакъв шанс продължи интеграцията си в по-високите етажи на западната цивилизация. Като брежневски застой, блато, тиня. Можем само да деградираме към някакъв евразийски път, който е другото име на обикновения феодализъм на полуграмотни, но затова хитри и властолюбиви люде, които третират българите като крепостни.
Писах, предупреждавах за Шенген, че Нидерландия е само един от изразителите на общото съгласие на Запада за България, като несъвместима с европейските стандарти за демокрация, като политически тенденции. Допуска до Шенген на практика означава Европа да ни повери ключ към входната си врата.
Вместо самокритичност и нетърпимост към собствените ни кривици, българските властимащи, начело с евродепутати, започнаха да търсят решението в по-активнанта работа на дипломацията ни. А дипломацията не може да лъсне и представи като стойностен калпав вътрешен продукт. Примерно представете си как след изнасилването на демокрацията последните два дни и бруталните сцени на погазване на върховенството на правото и закона, вие, като български дипломат, трябва да убеждавате западните си колеги, че у нас всичко е ОК. Лицемерието не може да компенсира липсата на себеуважението.
Пък и кому изобщо му пука за българските дипломати. Видяхте, младите дипломати, как протестират, защото получават най-ниските заплати в българската държавна администрация. Как си представяте, че можете да мотивирате тези хора, в добрите традиции на живковите времена, да представят желаното за действителност през западния свят. Нима Нидерландия няма посолство у нас, и премиерът Рюте чака Румен Радев да му даде информация за „изпълнилата“ всички условия за Шенген България.
Вместо реална работа по съдебната реформа, по изкореняване на корупцията и престъпността, ние се занимаваме с пиарене и пропаганда, като заместител на реалност, която сами не харесваме, но можем да заметем под чергата. Разбира се на фона на премодулиран патриотизъм.
Е, не дами и господа, докато избирате мафията на власт, ще бъдем оградени с тънка и невидима ограда, която ще става все по-висока и продължава да ни държи изолирани от цивилизования свят. Хърватска и Румъния ни задминават, и това е цената на нашето търпения към Борисов, Пеевски, Гешев, Радев и котерията около тях.
Не ни е виновна Нидерлания, за това, че границата ни е пропусклива, но не от бежанци, от корупция, която превръща човешката трагедия на бежанците, контрабандата и трафика на хора и наркотици в доходоносен бизнес.
Мафията искаше точно това – да ни приемат в Шенген, за може може да превърне частната граница на България, в частна граница на Европа. Политическата мафия у нас никак не се стряска нито от убийството на полицаи, нито от убийствата на бежанци.
Ако не сте разбрали, да потретя, докато Борисов и Пеевски ни управляват, нямаме никакъв шанс да влезем в Еврозоната, нито в ОИСР, изобщо България спира развитието си.
И същите тези мутри на властта се готвят да ни управляват в ново правителство. Не зная как по-точно да дефинирам отчаянието и обречеността, която изпитваме всички.
Моля следващият път, когато евродепутати защитават кандидатурата на България за Шенген, да бъдат така добри да зададат въпроса на партиите, които са ги изпратили в Страсбург – какво точно направихте за да бъдем в Шенген? Проблемът не е в Нидерландия, а у нас и само у нас.
А на Рюте паметник трябва да му издигнат за това, че ни показва грозното лице на бългларската политическа действителност и за пореден път ни дават шанс да се поправим. Не случайно Рюте се обади на Кирил Петков, а не на Борисов или Румен Радев.
Каква символика – в деня на изнасилването на българската демокрация чрез премахването на машинното гласуване в Избирателния кодекс, Нидерландия тегли червената линия. Като чели е чакала само чашата на търпението и да прелее.
Проблемът е, че чашата на търпение на българите е пълна с апатия и самодоволство.
Другите народи встъпиха в 21 век, ние още ни тегли към феодалните времена.
*Колажът и заглавието са на varnalive.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.