Connect with us

Икономика

Най-голямата соларна централа в Европа започна дейност

Публикувано преди

на

Соларната инсталация Francisco Pizarro се намира в Естремадура, Западна Испания и е оборудвана с близо 1,5 милиона соларни фотоволтаични модула. За построяването са инвестирани 300 милиона евро. Мощността на съоръжението е 590MW. Твърди се, че това е най-голямата слънчева централа в Европа.

Увеличайваки производството на възобновяема енергия, Испания се опитва да намали зависимостта си от изкопаеми горива. Съоръжението има капацитета да генерира достатъчно чиста енергия за захранване на повече от 334 000 домакинства, както и да компенсира почти 150 000 tpa въглеродни емисии. По време на построяването му още отваря 1500 работни позиции, 60 % от които са заети от местни работници.

В изявление компанията коментира:

„Фотоволтаичната централа Francisco Pizarro е пример за съвместното съществуване на нови възобновяеми разработки с екологично и културно наследство. По време на изпълнението на проекта Iberdrola гарантира през цялото време опазването на природната среда и археологическите останки, открити благодарение на предишната проучвателна работа.“

Iberdrola подписва дългосрочни споразумения за закупуване на енергия (PPA) с различни компании, сред които Danone, Bayer и Pepsi Co. Споразуменията осигуряват стабилност за инвестиране и компанията ги използва като оптимален инструмент за управление на доставките на електроенергия на големи клиенти. В момента Iberdrola доставя електроенергия на около 31,67 милиона клиенти.

Заради съкращенията на руския газ, които повишават разходите за гориво, испанската електроенергия се търгува на три пъти по-висока стойност от средната сезонна.

„Тази централа едва ли ще окаже влияние върху цените на електроенергията“, каза Кесавартиний Саваримуту, анализатор в BloombergNEF. „Но ако Испания продължи да увеличава възобновяемите енергийни източници, за да постигне целите си за 2030 г., цените на електроенергията ще паднат.“

Испания си е поставила за цел до края на десетилетието да покрива три четвърти от енергийните си нужди от възобновяеми източници. Миналата година потреблението на зелена енергия е било около 47%.

 

esgnews.bg

Продължи с четенето

България

Еврозоната се отлага за 2026 г., а кабинетът се разбърза със Закона за еврото

Published

on

Продължи с четенето

България

Европейската комисия представи четири препоръки за българската икономика

Published

on

Европейската комисия представи днес препоръки за икономическото развитие на страните от ЕС, предаде БТА. За България Комисията издаде четири препоръки.

За следващата година ЕК очаква нашата страна да ограничи общия бюджетен дефицит под три процента от БВП и да запази равнището на държавния дълг в разумни граници в средносрочен план. Препоръчва се значително ускоряване на изпълнението на програмите на политиката на сближаване и по плана за възстановяване и устойчивост и за енергиен преход, включително с подобряване работата на администрацията и повишаване качеството на процедурите за обществените поръчки, както и укрепване на дейността на регулаторите.

Комисията очаква България да подобри образователния процес и уменията на работниците, както и да намали зависимостта от изкопаемите горива. Според ЕК е необходимо внедряването на възобновяеми енергийни източници при осигуряването на централно отопление, включително от ветрогенератори. Препоръчва се нашата страна да подобри възможностите за съхранение на енергия и на електропреносната мрежа, както и да подпомогне енергийно бедните граждани. Според ЕК е необходимо България да развие допълнително градския транспрот и железниците, включително с изграждането на необходимата инфраструктура.

Продължи с четенето

България

OMV представя нова бранд идентичност за търговската мрежа в Централна и Източна Европа

Published

on

  • Процесът по ребрандиране ще се осъществи в следващите 3 години на 1 000 бензиностанции в общо 7 държави
  • Новата идентичност на марката е в унисон с маркетинговата стратегия на OMV: да бъде предпочитаният партньор за устойчиви мобилни решения и сега, и в бъдеще
  • Forward for Good: Основен фокус на новата корпоративна идентичност на OMV са устойчивостта и кръговата икономика

OMV предприема следваща ключова стъпка към своята трансформация, предаде AutoZona.bg. Компанията представя обновяване на корпоративната си идентичност, което ще се случи в следващите 3 години на територията на 7 държави – Австрия, Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, България и Сърбия. Чрез нея се поставя и нов стратегически фокус за създаване на свят, където устойчивата енергия, устойчивата мобилност и устойчивият начин на живот се превръщат в реалност за всички.

 Бранд идентичността и дизайнът ще бъдат напълно обновени навсякъде – както в бизнес към бизнес (B2B) частта, така и в бизнес към потребител (B2C). Новият дизайн ще бъде въведен поетапно на 1 000 бензиностанции, които обслужват повече от 650 000 клиенти всеки ден. Обновената бранд идентичност ще обхване и бързо разрастващата се мрежа от зарядни станции eMotion за електрически превозни средства. Приблизително 1.5 милиона бизнес карти ще бъдат актуализирани в следващите 3 години. Част от процеса е и дигиталната трансформация, която ще започне с уебсайта на OMV Group (new.omv.com), и ще продължи с приложението OMV MyStation, което се използва от повече от 1 милион потребители в Централна и Източна Европа.

OMV_01

„Неизменна част от работата ни в OMV е да бъдем част от мобилността на хората. Затова основната ни цел е да продължаваме да улесняваме и подобряваме обслужването, като надхвърляме очакванията, отговаряме на променящите се потребности на нашите клиенти и им предлагаме широк спектър от иновативни, устойчиви и дигитални решения. Новата ни бранд идентичност и мотото “Forward for Good” отразяват стратегията на компанията, пътя на трансформация и нагласата ни към бъдещето.“, заяви Ангел Тухов, управител и мениджър „Верига бензиностанции“ на OMV България.

Визуалната идентичност от 1995 г. се актуализира посредством цялостна стратегия за бранда. Основният елемент в новия дизайн е символ, който представя посоката на OMV като интегриран бизнес в сферата на химикалите, горивата и енергията, основан на принципа за устойчивост и кръговата икономика. Новият визуален символ олицетворява непрекъснато движение и прогрес, надгражда успешното минало и чертае пътя към утрешния ден. Цветовете на новия дизайн препращат към произхода и историята на бранда. В същото време, адаптирането на основната цветова палитра поставя по-ясни акценти и предлага надеждна, модерна основа за комуникация в дигиталната среда с перспектива за устойчивост в бъдещето.

OMV_BILLBOARD

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page