Наглост: Кметът Портних предлага днес Варна да стане „Зелен град“!?!

0
2494

Не, не е шега! Днес от 11ч. на заседание на комисия „Благоустройство и комунални дейности “ като първа точка ще се разглежда предложението на кмета Варна да стане зелен град! Ако имаше първа награда за цинизъм, то само заради това кмета на Варна щеше да я отнесе без никаква конкуренция.

За идеята на кмета се разбра още в началото на месец март. Припомняме, че според критериите на инициативата всички градове, които кандидатстват трябва да са приложили мерки за подобряване качеството на въздуха, увеличаване размера и качеството на зелените площи, подобряване качеството на водните обекти и ефективно използване на водните ресурси, опазване и подобряване на биоразнообразието в градските райони, намаляване на шумовото замърсяване, въвеждане на кръгова икономика в това число и подобряване управлението на битовите отпадъци. Кметът Портних гордо заявява, че започва да работи за покриване на тези изисквания.

Какъв е резултатът? Само три месеца след гръмкото обявяване, че Варна ще става „зелен град“ кмета предложи Община Варна да продаде 140 декара зелени площи, които да бъдат застроени. Е, няма такава наглост и безхаберие. Когато и да бъде отстранен Иван Портних от кметския пост ще е късно!

Comments are closed.

You cannot copy content of this page