Connect with us

Варна

Наглост е Борисов да иска от „Промяната“ и ДБ да му станат патерици

Публикувано преди

на

Предложението на ГЕРБ към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да управляват заедно е нахален опит на Борисов да си намери патерици, с които да продължи властта си. Предложението също така е и безсрамна демагогия, с приказки за „подкрепа на Украйна и за въвеждане на еврото в България“. Нещо като „Анти Путин коалиция“, ако откажеш, ще те обвинят в путинизъм.

Правителството на четворната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН беше атакувано от първия си ден с всички средства. Борисов изрече не една и две лъжи, хвърли всички усилия да ги свали, обвини ги за световната криза и инфлация, засипваха ги с измислени компромати, а сега невинно предлага да го подкрепят. Голяма наглост е да искаш да ти станат патерици тези партии, които си обвинил за цените на газа и петрола, неспособност да управляват, за кражби, любовни афери, и т. н. всички земни грехове.

И предложението идва, след като още в нощта след изборите и „Продължаваме промяната“, и „Демократична България“ обявиха, че няма да влизат в коалиция с ГЕРБ за правителство. В миналия парламент не само ГЕРБ, а и ДПС, Възраждане, го играеха опозиция, и когато към тях се присъедини ИТН, свалиха правителството. В това начинание се включи и новата партия на ген. Янев. С активното участие на президента и служебния кабинет, резултатът от изборите е такъв, какъвто го виждаме.

Сега тези, които свалиха предишното правителство, е редно да си направят правителство и да управляват заедно. Не да се крият зад ПП и ДБ, или експертни кабинети. Нали това искаха?

Вместо това Борисов предлага посредници да водят преговори между него и ПП и ДБ. Споменаха имената на Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Така предложението му придобива комични черти. Плевнелиев да увещава ПП и ДБ да пристанат на Борисов и – хоооп, те приемат. Номер подходящ за комедийно шоу. Президентът, който помогна да свалят правителството в сложна обстановка в света, настоява за стабилно правителство. Но с действията си не допринесе това да стане. Сега той, заедно с другите, които предизвикаха избори, имат пълните възможности да съставят ново стабилно мнозинство. А не да канят ПП и ДБ за украса и за „евроатлантическо алиби“.

Какъв всъщност е проблемът с правителството?

Казва се Бойко Борисов. Той направи уклончиво изказване, че може да се оттегли, а може и да не се оттегли. Готов би на компромис „в името на народа“. Направо да се просълзиш. Него не го интересува в действителност нито еврото, нито Украйна, нито народа. Ще приеме всякакви условия, ще се пише пръв евроатлантик, а всъщност единственото, което го интересува, е на него лично какво ще му гарантират. Защото виси възможността да бъде съден и разследван, пречка за което е сегашният главен прокурор. Гешев го пази старателно от реални корупционни скандали. Големите медии също го прикриват и замитат всичко под килима.

В коментари в чужбина за изборите в България се споменава за проблема Борисов. Казват, че има оцапан имидж,, трудно ще състави правителство, има „токсична репутация“ („Политико“).

Как пък нито една голяма българска медия, нито един анализатор в телевизиите, не каза нещо такова за Борисов – да посочи проблема, както го посочват по света. На нито един водещ не му се скърши езика да го зададе поне като въпрос. Сякаш живеем в паралелна реалност, заровили сме си главата в пясъка и не виждаме какво е Борисов.

Усещат ли колко са жалки хекимяни, харалани, бойковасилевци?

След изборите основна тема в тв студиите беше как да се съберат над 120 депутати, за да направи ГЕРБ правителство. С намеци, че партии, които не искат да станат патерица на Борисов, са национално безотговорни и хвърлят страната в хаос.

 

Иван Бакалов, e-vestnik.bg

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page