Connect with us

България

Мащабна полицейска акция в Добричко, 13 са задържани

Публикувано преди

на

Мащабна полицейска акция започна тази сутрин в Добричко. Акцията е с цел да се противодейства на престъпността, включително и на престъпления, касаещи изборните права на гражданите, съобщават от БНТ.

За целта е изграден временен контролно-пропускателен пункт на пътя Добрич – Варна, в района на село Стожер. Съобщава се за няколко екипа полиция и жандармерия.

Акцията включва и противодействие на трафика на хора, Проверяват се водачи на превозни средства, което е довело до 13 задържани по данни на МВР. Двама водачи на моторно превозни средства са хванато след употреба на алкохол, а един – след употреба на наркотични вещества.

При акцията са проверени два частни адреса на територията на Добрич и Каварна, където са намерени количества наркотични вещества, електронни везни, суми пари. Лицата са задържани, съобщава за БНТ главен инспектор на КАТ „Пътна полиция“-Добрич Жулиян Минев.

offnews.bg

Продължи с четенето

България

Днес е ден за размисъл

Published

on

By

Днес е ден за размисъл преди четвъртия вот за Народно събрание в рамките на една година.

Право на глас имат над 6,6 млн. избиратели, които трябва да пресеят 240 души от 6624 кандидат-депутати за 48-ия парламент.

В страната ще бъдат разкрити 11 636 секции, от които 9366 са с машини. С по две машини са общо 1105 секции. Само с хартиени бюлетини ще се гласува в 2785 секции. Към общия брой следва да се добавят подвижните секции.

Извън страната са разкрити 755 секции, от тях с машини са 301, а в 238 секции ще има по две машини. В 454 секции ще се гласува само с хартиени бюлетини.

Общо на изборите утре ще бъдат използвани 11 013 машини – 10 474 в страната и 539 в чужбина. Във всички секции ще има и хартиени бюлетини, които ще се използват при проблем с машините.

Понеделник, 3 октомври, е неучебен ден за учениците от училищата, където ще бъдат разкрити секции.

Продължи с четенето

България

Cлънчево време и температури до 30°

Published

on

By

Времето днес, 30 септември, ще е мъгливо в сутрешните часове на отделни места в котловините и около водните басейни, с минимални температури между 12 и 17 градуса, в София – 12.

Последният септемврийски ден ще е предимно слънчев. След обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от югозапад.

Ще е топло за края на септември с максимални температури между 25° и 30°, в София – около 25°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерен югозападен вятър. Максимални температури между 26° и 30°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца – слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за септември.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 19 ч. и 09 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 45 мин. Луната в София изгрява в 12 ч. и 24 мин. и залязва в 21 ч. и 37 мин.

Продължи с четенето

България

КЗК глоби „Била“ с над 250 хиляди лева и „Кауфланд“ с над 500 хиляди лева за заблуждаваща реклама на олио

Published

on

By

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Билла България“ ЕООД в размер на 0,03 на сто от нетните приходи от продажби на дружеството за 2022 г. (равняващи се на 250 089 лв.) за извършено нарушение по чл. 32, във връзка с чл. 33 от ЗЗК (заблуждаваща реклама).

В проучването по преписката, образувана служебно от Комисията, се установи, че по време на провеждане от „Билла България“ ЕООД на промоционална активност със слънчогледово олио „Реоли“ и високоолеиново олио „Папас“, няма налични количества от съответните промоционални продукти в определени обекти. Комисията приема, че в случая безспорно е налице несъответствие на обещаното с рекламните послания за продажба с намалена цена на промоционалните продукти и фактическото изпълнение на рекламодателя.

Рекламата има заблуждаващ характер по начина на нейното представяне въз основа на използваните в рекламните брошури твърдения за намалени цени и налични в определен период основни хранителни продукти, ответното дружество е в състояние да отклони към собствените търговски обекти потребителите, до които достигат рекламните послания, като по този начин може да се увредят интересите на конкурентите, които предоставят същите продукти на пазара.

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД в размер на 0,03 на сто от нетните приходи от продажби на дружеството за 2022 г. (равняващи се на 565 052 лв.) за извършено нарушение по чл. 32, във връзка с чл. 33 от ЗЗК (заблуждаваща реклама).

В проучването по преписката, образувана служебно от Комисията, се установи, че по време на провеждане от „Кауфланд България“ на промоционална активност със слънчогледово олио „Плиска“, няма налични количества от промоционалните продукти в определени обекти. Комисията приема, че в случая безспорно е налице несъответствие на обещаното с рекламните послания за продажба с намалена цена на промоционалните продукти и фактическото изпълнение на рекламодателя.

Рекламата има заблуждаващ характер по начина на нейното представяне въз основа на използваните в рекламните брошури твърдения за намалени цени и налични в определен период основни хранителни продукти, ответното дружество е в състояние да отклони към собствените търговски обекти потребителите, до които достигат рекламните послания, като по този начин може да се увредят интересите на конкурентите, които предоставят същите продукти на пазара.

БТА

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.