Connect with us

Политика

Маските паднаха! Депутатите от ИТН вече гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС

Публикувано преди

на

До вчера може и да имало хора, които да са продължавали да вярват на думите на Слави Трифонов, че е борец срещу мафиотското управление на ГЕРБ подпомагано от ДПС. Днес обаче маските окончателно паднаха, след като депутатите на ИТН започнаха да гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС. В пленарната зала ГЕРБ бяха видимо доволни от присъединяването на ИТН към тяхния отбор с ДПС. Преминаването на ИНТ в отбора на ГЕРБ и ДПС блокира промените в закона за КПКОНПИ.

„Вече ще ви трябва консенсус. Няма да можете изберете шеф на КПКОНПИ, няма да промените закона“.

Това заяви със задоволство Радомир Чолаков (ГЕРБ) от парламентарната трибуна. При това положение ще останат излъгани всякакви надежди за разследване на ограбените милиарди, а виновник за това е само и единствено Слави Трифонов.

Да, с това си действие той най-вероятно предизивика предсрочни избори, на които ИТН няма да влезе в парламента. Това обаче е без значение – Слави изпълни своята роля, саботира съдебната реформа и търсенето на отговорност за разхищението на държавни средства. Един човек известен със своето чекмедже вече потрива доволно ръце.

Политика

„Български възход“ на консултации при президента за съставяне на кабинет

Published

on

By

Финал на консултациите при президента за съставяне на редовен кабинет. Днес държавният глава ще се срещне с представителите на последната политическа сила в новия парламент, а именно „Български възход”.

До момента само разговорите преди същинската процедура по връчване на проучвателните мандати отне точно два месеца. Президентът посочи, че е дал достатъчно време за диалог и обясни, че ако партиите искат избори- мандатите могат да бъдат връчени изключително бързо.

Продължи с четенето

Политика

Кирил Петков: Ако се разхождах с вълшебни кодове в джоба, ГЕРБ едва ли щяха да спечелят изборите

Published

on

By

Никога не съм казвал, че ще давам кодове. Единствено предложих на г-н Свиленски кодовете да бъдат одитирани от външни експерти, за да получат пълна сигурност и да оттеглят законопроекта си за връщането на хартиената бюлетина. Казаното след това на парламентарната трибуна от г-н Свиленски беше лъжа и затова ще заведа иск срещу него, защото политиците трябва да се научат да се придържат към истината. Това заяви в сутрешния блок на bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) и бивш премиер на страната Кирил Петков.

Петков допълни, че ако съществуваха такива „вълшебни кодове“ и той е разполагал с тях, едва ли ГЕРБ щяха да спечелят изборите, а ПП да са втора политическа сила.

Цялата идея около връщането на хартиените бюлетини е отново да се манипулират изборите, за да се вземат обществените поръчки и да се откраднат пари от българите, посочи съпредседателят на ПП.

След това той призова колегите си от БСП да използват уикенда, за да помислят и да оттеглят предложението за хартиената бюлетина, като още веднъж напомни, че ако наистина кодът на машините им е проблем, винаги може да се допитат за експертно мнение от IT специалисти и одитори.

Кирил Петков разкритикува и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера заяви, че Петков „се разхождал с кодове в джоба“.

Вместо да се занимаваме с фалшиви новини, Борисов да покаже една програма за управлението на България. Откакто свалиха нашето правителство, се водят само несъстоятелни разговори и не е свършено нищо, каза бившият премиер.

В заключение подчерта, че ПП няма да подкрепи съставяне на кабинет с първия мандат на ГЕРБ, защото това е обещанието, което са дали пред своите избиратели.

novini.bg

Продължи с четенето

Политика

Депутати от ДБ ще внесат предложение държавата да поеме контрол над „Лукойл“

Published

on

By

Министерският съвет да бъде задължен да поеме контрола над дейността на рафинерията на руския петролен гигант “Лукойл” в Бургас. Такова предложение планират да внесат в парламента депутати от “Демократична България”. Според тях е недопустимо руската компания да поставя условия на държавата и да плаши със затваряне на рафинерията, ако условията и не бъдат приети.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.