Connect with us

Варна

Кризата с боклука на Варна достигна заплашителни размери

Публикувано преди

на

Кризата с боклука на Варна е от години, но вече достигна заплашителни размери. В разгара на лятото, когато градът е пълен с туристи, контейнерите за битова смет са препълнени с отпадъци, а заради липсата на повече място за изхвърляне на боклук на отделни места вече има микросметища и боклуците остават там с дни. В жегата разпиляването им може да доведе и до разнасяне на зарази и именно това е причината и РИОС – Варна да отправят предупреждение към Община Варна.

Въпреки, че за сметосъбирането се усвояват над 90 милиона лева, видимите резултати са отчайващи. Община Варна прави всичко възможно да оневини фирмата отговаряща за боклука и се опитва да прехвърли цялата отговорност за настоящото положение на варненци. Единствените мерки, които взеха общинарите за решаването на проблема е да глобят протестиращите срещу ужасното състояние на сметосъбирането във Варна!?!

Стройната организация и ангажиране на ресурс за глобяване на протестиращите рязко контрастира с тоталното безхаберие и липса на контрол на събирането на боклука в града. Това ясно показва, че за общинарите най-важно е да няма протестиращи, а не да се реши проблема с боклука на Варна.

След серия протести и след като и трите национални телевизии показаха трагичното положение с боклука, варненските общинари най-сетне решаха да обсъдят проблема с боклука. Днес на обсъждането шефа на отдел „Екология“ се оплакал, че сметището във Въглен нямало необходимия капацитет, а изненадващо през лятото боклука на Варна се е увеличил!?! Да се чудиш тези хора току що случайно ли са попаднали в Община Варна и за какво са вземали заплати години наред след като сега разбират за проблема със сметището и не са се досетили за най-елементарното – лятото има туристи и боклука е повече. Тоталната неадекватност на местаната власт е единствената причина Варна да е толкова потънала в боклуци. Едно е ясно – само с оправдания, глобяване на протестиращи и прехвърляне на вината върху варненци няма да се реши проблема с боклука. Ясно е и друго – тези хора в общината не стават.

 

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page